Skoda Octavia: wat is de code om oliepeil-lampje uit te schakelen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: avu

kan het olieniveau-lampje uitgeschakeld worden dmv van regelapp. coderen in instr. paneel? met welke code?
het is een olidruklampje welk van rood in oranje veranderd.

GZH

Geplaatst door GZH (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Skoda Octavia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Seatje (0) PRO, 17 jaar geleden

Is er iets aan de hand dan met deze auto om je wil dat het lampje wordt uitgezet?????
Ben eigenlijk benieuwd naar de reden van deze vraag....

Mvg Arian

GZH (0) PRO, 17 jaar geleden

Het probleem: Op contact is de oliedruklamp rood, na starten gaat de oliedruklamp uit en na enkele seconden licht de oliedruklamp geel op en blijft branden.
Oliedruk is goed, oliepeil is goed, niveau melder al vervangen, vorig jaar na storingcode, is ook ong. 8 mnd uitgebleven.
bekabeling / stekkers etc. etc. gecontroleerd, alles goed.
olieverbruik is nul.
dus om er niet een heel ingewikkeld, en dus duur, verhaal van te maken voor de klant, willen wij het olie-niveau lampje uitschakelen.
Zoals je weet gaan die lampjes ook bij v.w. al veel te snel branden bij een iets te laag oliepeil.

mvrgr G.Z.

Siem Bijman (160) PRO, 17 jaar geleden

Kijk eerst eens of er een schakelaar op je motorkapsluiting zit. Als de kap niet goed gesloten is, gaat dit lampje (althans bij de VW-Passat) branden. Een soort waarschuwing dat de kap niet goed gesloten is zeg maar. Deze schakelaar is bij de VW's bekent als oorzaak van dit verschijnsel. Zie bv onderstaand topic:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

janrietman (0) PRO, 17 jaar geleden

in de moterkap sluiting zit een schakelaar meet die maar eens door dit is een riset schakelaar voor dat oliepijl lampje. dit heb ik zelf mee gemaakt , de stekker los gemaakt meten ,schakelaar was goed , stekker in elkaar geschoven en het lampje was weer uit, misschien een slechte verbinding in de stekker.

Audifreak763 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt de oliepeiling iets minder gevoelig maken door een setje met het nummer 038 103 134 in te bouwen. De sensor komt dan 2 milimeter lager te hangen. Ga eventueel nog wel even na of deze set ook in jouw geval past

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Skoda Octavia of stel zelf een nieuwe vraag.