Subaru Impreza: impreza

Bouwjaar: 1995

na een paar dagen gereden te hebben vind ik de auto een beetje zwabberig op de weg en vaag in de bochten verder vind ik de motor een beetje slap kwa trekkracht tenzij ik hem een beetje op toeren jaag is dit normaal bij deze auto,s met boxer motor ik ben helemaal geen sabaru gewend hoor en het is maar een 1.6 motor natuurlijk zou een flinke onderhoudsbeurt helpen wie kan me wat vertellen of adviseren

groeten Arthur,

Izeboud40

Geplaatst door Izeboud40 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Subaru Impreza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Victor11769 (0), 18 jaar geleden

de auto is met standaard velgen en wat oudere banden zeker wat zwabberig. Ik heb er zelf snel lichtmetaal ondergezet.
wat jij zwabberig noemt kan ook zijn t directe reageren. De mijne is zeer direct wat in de stad fijn is maar op de snelweg wat zenuwachtig. Dit ligt o.a. aan de uitlijning.

De 1.6 is onderin (zeker de oudere typen) ronduit traag en daardoor lijkt de auto in te houden. Een 1.6 is zowiezo geen snelheidswonder. Als je de motor vergelijkt met vele andere 1.6jes (zoals bv daihatsu applause) dan heeft hij gewoon minder koppel en vermogen. Dr is ook weinig aan te doen om de auto sneller te maken. Dan moet je gewoon een 2 liter hebben of nog liever natuurlijk een GTT.

Ik vind toch een 1.6Gl een leuke auto door de wegligging en t boxergeluid.

Onderhoudsbeurt? Ja luchtfilter moet natuurlijk schoon zijn en gewoon op tijd olie verversen + filter. Verder evt kleppenstellen en de distributieriem.

misschien tot ziens op www.subaruclub.nl ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Subaru Impreza of stel zelf een nieuwe vraag.