Suzuki Baleno: Auto slaat regelmatig af en houd heel vaak in

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Ik heb een probleem met mijn suzuki baleno 1.6 sport op Gas G3. Wij hebben de auto 4 jaar geleden gekocht met een km stand van 170.000. Het eerste probleem was dat de kop kapot ging, die is bij een km stand van 180.000 vervangen. Toen heeft de auto een hele tijd goed gelopen totdat de injector kapot ging van de AG-gasinstallatie, die is toen vervangen. Daarna zijn de bobines vervangen omdat hij op "3 poten" liep. Daarna is de volledige gascomputer en verdamper vervangen en zijn de kleppen gesteld omdat hij niet meer overging op gas. En sinds kort hebben we weer een probleem. Hij houdt heel vaak in en slaat zelf soms af. Ik rij per dak 130km, meeste op de snelweg. Als ik van de snelweg af ga, en dan de weg probeer op te komen kan ik het gas zover intrappen als ik wil maar hij komt bijna niet vooruit. Hij doet dit net zolang totdat er iets voor mijn gevoel ploft en dan rijdt hij ineens weer normaal. Om van dit probleem af te komen heb ik de lambdasonde vervangen die onder de motorkap zit, maar het probleem blijft zich voordoen. Intussen staat de km-teller op 245.000. Wie kan mijn helpen?

Robren

Geplaatst door Robren (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Tinus11474 (0), 15 jaar geleden

toch maar ff bij de gas-specialist (inbouw centrum) langs gaan .
denk dat je het toch bij de gas installatie moet zoeken.

gr. Tinus

jaboV (0), 15 jaar geleden

Dat ploffen is ook een daadwerkelijke knal of slechts een gevoel?

Gr Jaap

Robren (0), 15 jaar geleden

Het is een gevoel. Het is ook niet altijd als de koud is, maar dan is het wel vaker dan dat hij helemaal warm is.

jaboV (0), 15 jaar geleden

Tja het kan veel oorzaken hebben...
Ik vermoed dat de kleppen ook wel weer eens gesteld moeten worden onderhand, ten minste ik begrijp uit je verhaal dat het al even geleden is dat ze gesteld zijn of is dit onjuist?

Ik kan uit je verhaal niet opmaken of ie regelmatig onderhoud heeft gehad maar gezien de dingen die al gedaan zijn moet dat wel in orde zijn denk ik.
Bougies of kabels(als ie die nog heeft) zijn een mogelijke oorzaak. Luchtlekkage in het inlaattraject resulteert ook vaak in inhouden en backfires.

Hoe loopt ie op benzine want als ie daar goed op loopt denk ik dat een bezoekje aan de gasboer inderdaad noodzakelijk is.

Gr Jaap

Robren (0), 15 jaar geleden

De kleppen zijn onlangs gesteld, dus dat kan waarschijnlijk niet het probleem zijn. Hij heeft altijd goed onderhoud gehad, 1x per jaar grote beurt. De bougies zijn afgelopen februari vervangen, voor zover ik weet de kabels nog niet.

Hoe kan ik luchtlekkage controleren?

Vandaag heb ik gekeken hoe hij het deed op benzine, maar dat is hetzelfde verhaal. Ik heb wel het idee dat hij iets minder inhoud, maar dat ook een gevoel zijn.

aijelt (0), 15 jaar geleden

AG computer even controleren op slechte solderingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.