Suzuki Baleno: Inbouwen park.sensoren en navigatie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Ik zit met een probleem waar ik niet uitkom. Ik wil in mijn baleno navigatie inbouwen, een vast systeem van VDO. Heb reeds de pulsdraad te pakken, paars/geel achter de tellerbak. Wat me echter niet lukt is om de draad te pakken voor achteruitrijverlichting, want ik moet die ook op navigatie aansluiten. Ik heb de achteruitrijlampje eruit gehaald en het is wit-rood.Alleen hoe de draden naar voren te krijgen en weg te werken.... :((((

Dus zover ben ik wel, echter ik heb een baleno wagen en ik heb geen idee of ik ergens onder het dashboard de draad voor de achteruitrijlichten kan pakken en welke kleur, stekker moet ik hebben? Want ik wil ook parkeersensoren inbouwen en daar wringt het ook. Er zit een trekhaak op mijn auto, op welke hoogte moet ik dan hebben en welke afstand 30-40 cm zoals in handleiding en gaan ze dan niet piepen vanwege de trekhaak? Ik durf het niet aan om zomaar in bumper te boren, dus alle tips hoe ik dat beste aanpak, zijn welkom sensoren zijn van omnio. Er zat geen sjabloon of zo bij . Kan ik voor achteruitrij signaal ook de draad van de trekhaak afsplisten?

Swiftmania

Geplaatst door Swiftmania (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Auto Hent (0) PRO, 15 jaar geleden

Beste Freddy,

Volgens mij kun je de draadkleur zien als je de stekker van de achterlichten iets uit de carrosserie trekt zodat je in de achterkant van de stekker kunt kijken. Die kleur is terug te vinden links onderstuur bij zekeringkast.
Maar het achteruitrijsignaal van een VDO navigatie kun je ook aan massa (zwart aan radiostekker) leggen.
Wat betreft de parkeersensoren, die draden kun je zo bij achterlichten aansluiten. En wat betreft de montage, vaak zitten er ringen bij de sensoren geleverd zo dat je ze iets kunt `sturen`. Trekhaakkogel kan inderdaad een probleem geven. Ik weet niet of je een Estate een sedan of een Sport heb, maar bij een Estate heb je wat hoogte betreft helemaal weinig keuze. En boren is definitief lekker spannend!!

Gr. Hent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.