Suzuki Baleno: motor slaat af

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

we hebben de auto nog niet zo lang. in het begin startte de auto niet op gas mits er tegelijkertijd gas werd gegeven. wanneer ik gas minderde, bij een stoplicht bijvoorbeeld, en op de koppeling stapte zakte de toerenteller in 1 keer naar nul en sloeg de motor af. wanneer ik op de koppeling stapte terwijl de toerenteller onder de 1 wees sloeg de motor niet af. we begonnen dus met het vervangen van wat onderdelen zoals de stappenmotor en de verdamper. ook hebben we de gascomputer gecontroleerd op een andere auto, maar die bleek het gewoon te doen. echter hoe we het wenden of keren, de auto gaat er alleen maar op achteruit...

de auto rijdt overigens wel goed op benzine, ook op snelheid rijdt de auto goed op gas alleen is de auto niet stationair op gas, dan slaat de motor gelijk af.

almosawi

Geplaatst door almosawi (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (115) PRO, 15 jaar geleden

Laat de gasinstallatie dan eens goed controleren door een specialist van de gasinstallatie.
Het kan goed zijn dat het een kwestie is van bijstellin of op nieuw inleren van de computer nu vervang je in de wilde weg en gaat het alleen maar achteruit.

aijelt (0), 15 jaar geleden

Stationair loop wordt sterk beïnvloedt door onder andere de toestand van de bougies. Onze Baleno had hetzelfde en was weg na dat de bougies vervangen waren. Bij vervanging heeft de garagist extra aandacht geschonken aan de elektrode afstand, dit schijnt nogal precies te komen.

Heb je de print van de gascomputer goed gecontroleerd? Als het een AG computer is, moet je even heel goed de soldeerverbindingen controleren op eventuele breuken. Indien noodzakelijk even opnieuw solderen.

Controleer ook even de isolatie van de kabels naar de bobines. Ook deze wil wel eens te wensen over laten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.