Suzuki Swift: auto stottert + check engine

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Ik heb een swift spirit 1.0. Bij het optrekken/schakelen stottert de auto en houd hij een beetje in waarna hij ineens doorschiet naar een hogere snelheid. Wat kan dat zijn? ben A technisch wat betreft auto's en het is m'n eerste.

M'n 2e vraag is:

Na een aantal km rijden met een snelheid van 80 km/u brandde ineens " check engine" toen ik even moest afremmen was dit lampje weer uit. Ik las bij andere modellen / bouwjaren dat dit ook veel voorkomt. Maar wat kan dit zijn in mijn geval?

Hoop op een antwoord / advies

daisyray05

Geplaatst door daisyray05 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

daisyray05 (0), 17 jaar geleden

Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt bij de garage waar ik hem heb gekocht, ze zouden er naar kijken. (monteur was meegereden en ondervond het ook)

Het inhouden doet ie wel wat minder maar vandaag had ik bij het optrekken dat ie heel erg ging schudden en enorm inhield, alsof ie verzoop.

Wat betreft de check engine;

Deze brandde alleen bij de harde wind de afgelopen dagen. Bij het loslaten van het gaspedaal ging ie weer uit.

Misschien dat er nog iemand een idee heeft maar ga morgen dus naar de garage ook voor een nieuwe db-riem

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kan hem zelf uitlezen. Kijk in de zekeringskast daar heb je een plaats vrij voor een zekering. Stop daar een zekering in en zet hem op contact. tel daarna hoevaak check engine knippert. De code is altijd 2 cijfers dus tel de knipperingen dan neemt hij 2 sec pauze en komen de volgende knipperingen dat is het 2de cijfer. Dus ... ...... is dus code 36.
Als u die code heeft kunnen we zien wat er mogelijk niet goed is.
John

daisyray05 (0), 17 jaar geleden

@ John;

Het uitlezen laat ik morgen dan even doen bij de garage, misschien verklaart het ook het stotteren cq. inhouden. Zodra ik iets weet post ik het hier even. Bedankt voor je reactie

Ray

daisyray05 (0), 17 jaar geleden

Nou ik heb m'n auto terug van de garage. Een van de oorzaken lag in het feit dat een vacuumslangetje lek was. Een ander probleem lag in het feit, volgens de monteur, dat mijn auto rijdt met een injectiesysteem en deze erg vervuilt was. Hiervoor is volgens monteur een zeer agressief middeltje voor om dit te reinigen. Dit heeft ie in de tank gedaan en nu moet het automatisch gereinigt worden door het rijden.

Als alles klopt dan was dit ook de reden voor het branden van m'n check engine lampje en het inhouden. Nou hoop ik maar dat het allemaal klopt en dan binnenkort, als ik wat meer gereden heb, de problemen verholpen zijn.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nou, dat waren dan weer de Suzi problemen van deze week, effe een vacuumslangetje, flesje injectorreiniger en je kunt weer 50.000 bollen.

Heerlijk die jappen.

allisonendaniel (0), 17 jaar geleden

Heej, ik heb hetzelfde probleem met dat schokken en inhouden.

Wat ik ook heb is dat ik mijn injector heel hard hoor tikken.
Ik dacht dat dat mijn brandstoffilter was of mijn kleppen waren,
maar nadat ik de brandstoffilter vervangen had en de kleppen gestelt had hoorde ik nog steeds tikken.

Naar meer onderzoek naar het tikken bleek het de injector te zijn... Is dit erg? Of moet ik de single point carb. laten revieseren?

Ook blijft mijn gas zodra ik het gas loslaat even hangen rond de 2000 toeren en zakt dan langzaam terug naar de 1000 toeren.
Wat kan dit zijn?

Alvast bedankt!

PS: Ik ga ook maar eens even dat middeltje halen voor in de tank en mijn vacuumslangetjes vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.