Suzuki Baleno: Baleno 1.8gtx loopt slecht en slaat regelmatig af

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Mijn Baleno loopt sinds enige tijd waardeloos. Na 360.000km op gas mag je ook wel een paar problemen verwachten nietwaar? Motor is in orde. Geen foutcode maar 12 dus dat is o.k. De verdamper is vernieuwd (vastgelopen stappenmotor)en sinds die reparatie loopt ie zowel op benzine als gas beroerd. Vooral warm. Kan toeval zijn. Stotende motor, inhouden en niet af te stellen. Soms slaat de (warme) motor plotseling af (stoplicht e.d.) en is daarna niet meer te starten. Niet op gas en niet op benzine. Na enige tijd (ong. 30min.) start ie weer redelijk normaal. Er is geen peil op te trekken. Tips? Uitlaat? Kat? Koelvloeistoftemp.sensor? Koud loopt de suz. erg redelijk. Zeg het maar want het is een erg irritant probleem.

fisker

Geplaatst door fisker (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptoom van afslaan en dan na 30 minuten pas weer aanslaan komt overeen met een defecte BDP-gever (krukas positie sensor).
Koud goed, maar warm geven dan een slecht tot geen signaal meer.

fisker (0), 14 jaar geleden

Bedankt! Het rare is dat dit niet altijd het geval is. Het kan abrupt voorkomen. Tijdens het rijden op benzine kan de motor (warm) zomaar afslaan. Alsof je het contact af zet. Dan is het een kwestie op gas over te schakelen. Op gas gebeurt dat niet, gek genoeg. Vervolgens kun je dan weer even verder. Na enige tijd weer naar benzine terug lukt dan meestal ook wel weer. Om gek van te worden. Bij warme motor loopt ie op benzine wat onrustig stationair. Wat plofferig en met onregelmatig toerental. Op gas juist weer niet. Toch kan het tijdens het rijden op gas voorkomen dat je na ong. 30km op gas ook weer problemen hebt. Inhouden en afslaande motor bij kruisingen en stoplichten. Met veel kunst en vliegwerk hou ik em dan weer aan de praat. Zit er wel een BDPkrukas sensor op een 1.8gtx? Bvd.

johan 56 (0), 14 jaar geleden

Door die vastgelopen stappenmotor op je verdamper is er misschien gevolgschade ontstaan in de AGcomputer.
Die stuurt de signalen of naar de benzine, of naar de gasafdeling.
De solderingen van de drie relais begeven het wel eens en dan kun je allerlei klachten krijgen.
Kijk anders hier eens naar.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

fisker (0), 14 jaar geleden

[quote=johan 56]Door die vastgelopen stappenmotor op je verdamper is er misschien gevolgschade ontstaan in de AGcomputer.
Die stuurt de signalen of naar de benzine, of naar de gasafdeling.
De solderingen van de drie relais begeven het wel eens en dan kun je allerlei klachten krijgen.
Kijk anders hier eens naar.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...[/quote]
Johan en Oldford, Bedankt,
Waar zitten die relais? Er zit inderdaad een AG gascomputer in de Baleno. Volgens de gasspecialist zou er zeer waarschijnlijk gevolgschade zijn. Dat is ook de reden dat er een ander soort, eenvoudiger, verdamper is geplaatst. Het probleem van slecht lopen is zowel op gas als op benzine en voornamelijk na een goed half uur beginnen de problemen pas echt goed op te vallen. Nog andere tips?
Groet, Pieter (geb. te St.Annaparochie!)

fisker (0), 14 jaar geleden

Vandaag is de auto bij de dealer geweest en gecheckt. Ook zij kunnen niets vinden en houden het op een slecht functionerende BDP gever.
Ik heb nu wel de printplaat van de gascomputer onder een lamp gehouden en er is één soldeerpinnetje van een relais geoxideerd. Even opnieuw solderen. Misschien dat het helpt.....

johan 56 (0), 14 jaar geleden

Ik kon indertijd niets ontdekken aan die pinnetjes maar had wel een vermoeden dat het in de AGcomputer moest zitten.
Alle pinnetjes oversolderen lijkt me het beste, dan sluit je niets uit.

fisker (0), 14 jaar geleden

Zoals het er nu naar uitziet had Johan het bij het rechte eind. (the winner is....)
De dealer had iets anders in petto. Zoiets van rond de 600 euro. En dan was het ook nog eens een vermoeden. Dit was nog niet eens 6 cent. Ik heb het pennetje opnieuw gesoldeerd, de zaak gemonteerd, gereden, gas en benzine....en weer als vanouds! Werkelijk niet te geloven. De Baleno mag nog even blijven. Ik was al stomverbaast want het is altijd een uiterst betrouwbare auto gebleken. Bedankt voor de goede tips.
Groet, Pieter.

johan 56 (0), 14 jaar geleden

The winner is Pieter

Graag gedaan,
Johan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.