Suzuki Baleno: Baleno loopt maar op 3 cilinders, ECU ?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Dag beste mensen,

Mijn Suzuki Baleno loopt maar op 3 cilinders. Het volgende heb ik al ondernomen om het probleem te traceren: de injectors verwisseld, de bougies verwisseld en de bobines verwisseld. Maar het blijft dezelfde cilinder die dienst weigert. Daarna de kabel van de stekker die naar de bobine gaat een stukje blootgelegd en het voltage gemeten (met lopende motor), het voltage was 0,02 volt.. niet heel erg veel. Het vermoeden ligt nu bij een breuk in de kabel van de bobine naar de ECU, of de ECU zelf. Of heeft iemand een andere suggestie? En weet iemand waar de ECU zit bij een Suzuki Baleno 1.8 uit 1996?

Met vriendelijke groet, Paul.

PM5961

Geplaatst door PM5961 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je 4 aparte bobine's zou hebben, dan zou ik er over nadenken.
Maar dit is ofwel 1 bobine, danwel wasted spark met 2 bobines die elk 2 cylinders bedienen.

Heb je vonk op de weigerende cylinder? Testen met testbougie.
Heb je benzine op die cylinder? Injectors demonteren, teiltje eronder en starten. Kan bedrading van de injector zijn.
Heb je vonk en benzine: dan compressie en lekverliezen meten.

PM5961 (0), 13 jaar geleden

Hallo hallo

Nu heb ik zelf nul verstand van auto's maar ik heb een automonteur aan de telefoon gehad, na mijn beschrijving kwam hij tot de conclusie dat het vier aparte (pen)bobines zijn. Nu weer een week verder en heb het volgende nog ondernomen:
- bougie van de betreffende cilinder verwisseld met een bougie andere cilinder; probleem blijft bij dezelfde cilinder,
- bobine van de betreffende cilinder verwisseld met een bobine andere cilinder; probleem blijft bij dezelfde cilinder,
- gekeken of er benzine bij de betreffende injector komt; Benzine komt bij de betreffende injector,
- injector van de betreffende cilinder verwisseld met een injector van een andere cilinder; probleem blijft bij dezelfde cilinder,
- de stekker van de bobine en de injector van de betreffende cilinder gemeten en vergeleken met de waardes van de stekkers bij andere cilinders;
bij beide stekkers geen verschil met de andere stekkers.

Ik neem aan dat ik compressie en lekverliezen niet zelf kan meten?

Groeten, Paul

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Komt er ook brandstof UIT de injector en IN de motor bij cylinder 4? Daartoe moeten alle injectors uitgebouwd worden compleet met brandstofrail en elektrische aansluiting. Teiltje eronder en motor laten starten. Zo nee, probleem met bedrading injector 4 of defecte ecu.
Vonkt de bougie van cylinder 4? Hiervoor bobine los en met testbougie of bougie uit de motor op ijzer houden. Injector OOK stekker los.
Zie je vonk als je de motor laat starten? Zo nee, probleem met bedrading bobine 4 of defecte ecu.

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ecu stuk. Bekende oorzaak. Ecu samen met leesring en 1 contactsleutel opsturen naar Actronics in Almelo. Zie : www.actronics.nl

Gr.

PM5961 (0), 13 jaar geleden

Waar kan ik die ECU vinden bij mijn baleno?

Gr. Paul

Petje57 (0) PRO, 13 jaar geleden

Passagierskant achter het dashbordkastje.

PM5961 (0), 13 jaar geleden

Hallo,
Ondertussen weer een aantal weken verder.De motor loopt nu nog maar op 2 cilinders trouwens. Ik heb de ECU opgestuurd om hem door te laten meten, die meneer heeft een storing gevonden en opgelost maar helaas had dit geen gevolgen voor het probleem met de motor. Een monteur heeft ook alle kabels doorgemeten maar daar zit het probleem ook niet. Hij vermoed dat het probleem zit in een module die bij de onsteking hoort (een klein kastje dat nog tussen de ECU en de bobines zit). Aangezien ik ondertussen een ander wagen heb gekocht en de suzuki heb ingeruild kan ik niet meer melden of daar het probleem zit.

Gr. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.