Suzuki Baleno: Bij warme motor mooi weer blijft gas hangen of gaat toerental om

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GTI

Als is stuk heb gereden en sta dan bv bij stoplichten te wachten, dan gaat bij warme motor of warm weer boven ca 20gr. toerental ineens naar 2500 toeren of juist te schommelen tussen de 750 en 2500 toeren.
Ook blijft vaak (lijkt) het gas hangen bij remmen. Het toerental blijft dan rond de 2500 toeren hangen.
Als ik dan zachtjes tik tegen het gas pedaal dan zakt het toerental meteen omlaag.
Iemand een idee wat dit kan zijn?

Dunnie

Geplaatst door Dunnie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johan 56 (0), 13 jaar geleden

Misschien heb je hier wat aan?

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

tarabeest (0) PRO, 13 jaar geleden

Stationairregelaar gaat wel eens vast zitten.

V8NUT (0), 13 jaar geleden

Heb sinds dat ik mijn Baleno Gti uit 1997 in 2006 kocht hetzelfde probleem gehad. Kort geleden op aanraden van dit forum alle sensoren en stationairprut vanaf het luchtfilter tot aan het gasklephuis er eens afgeschroefd en eens grondig schoongemaakt met remmenreiniger. Je gelooft het niet, maar sinds dien, nu een een week of vier geleden, is het probleem niet meer opgetreden, ook niet met airco aan en warm weer, niet in de file, niet van de snelweg afkomend, etc....lijkt dus opgelost! Alleen een klein toerenverhoginkje( van 800 naar 1000 toeren) bij het aanspringen van de airco, maar dat lijkt me niets afwijkends.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.