Suzuki Baleno: Olielek na vervangen van distributieriem Baleno 1300 + OPLOSSING

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Bizar: is al 2e maal dat ik dit heb : na het vervangen van de distributieriem lekt de motor behoorlijk ! Zo veel dat je een spoor kunt volgen op straat waar je naartoe rijd ! Bij de eerste (nu al meer dan jaar geleden dat ik het gehad heb) heb ik me zot gezocht; het lek kwam achter de steun voor servopomp. Telkens ik alles demonteerde (steunen en pomp) lekte deze niet meer. Bij het terugmonteren lekte deze terug... Uiteindelijk gevonden wat probleem was : de grote steun waar airco en servopomp op gemonteerd is (moet je telkens demonteren omdat deze rond de distributiekas (plastiek cover ditsributie) gaat en je de plastiek cover niet kan verwijderen) is in 2 stukken, je moet eerst het onderste gedeelte met de 3 bouten (met sleutel 14 mm) vastzetten en daarna de bovenste bouten.
Deze Topic om 2 redenen: 1. eerst ter info 2 Heeft iemand ook hetzelfde gehad ?
ps: het is niet 2 keer dat ik bij Baleno riemen vervang, denk dat ik er toch al minstens 20 a 30 tal gedaan heb, maar merendeels zijn het 1600-en, zijn toch veel minder 1300-en.

patrickbotten

Geplaatst door patrickbotten (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

In ieder geval bedankt voor de melding. Hopelijk komen er nog reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.