Suzuki Baleno: benzinemeter doet het niet

Bouwjaar: 1997

Probleempje. Heb de bedrading blootgelegd...1 grote bende.
Hoe kan ik het kortste controleren waar de storing zit?
Aangezien het een G3 auto is, loopt de draadbundel van de installatie ook door de rechterdorpel.Nu komen er 3 draden van het tankelement af. 1 Daarvan is een massa die aan de tank vastzit, een roze die naar voren loopt en een roze/blauwe die hetzelde doet. Nu is de roze al gedeeltelijk vervangen door een luidsprekerkabel(!),die rechtstreeks naar een stekker onder het dasboard gelegd is( de originele is over een aanzienlijk lengte gesmolten). De roze/blauwe is ook al vervangen door een zwarte over de lengte van de dorpel.Nu heb ik de roze/blauwe los liggen, maar de pomp werkt nog steeds,dus ik neem aan dat dat de kabel van de brandstofmeter is. Hoe kan ik nu het beste het defect lokaliseren. De tank is natuurlijk tot de nok toe vol, dus dat maakt het ook wat makkelijker, niet dus. Kan ik ergens een schema bekijken of zijn er andere ideeen? Kan het ook een euvel zijn van deze auto's? Alvast bedankt.

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Ik ben erachter gekomen dat er 1 kabeltje naar de tankvlotter gaat. Als ik deze tegen massa houdt, gaat de benzinemeter omhoog. Kan ik er dan vanuit gaan dat het vlotterelement defect is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.