Suzuki Baleno: versnellingsbak baleno

Bouwjaar: 1996

Hallo allemaal.
Ik heb een Suzuki Baleno 1600GLX sedan van maart 1998.
Hiervoor had ik dezelfde Baleno, bouwjaar augustus 1997.
De Baleno uit 1997 had net 100.000 km gereden, toen ik problemen kreeg met de versnellingsbak. In de vijfde, en later ook in de vierde versnelling, was als ik zo rond de 80km/u reed, een "fluitend" geluid hoorbaar. Dit werd luider als de auto harder moest trekken, en hoger in frequentie als de snelheid toenam.
Zoals gezegd; een probleem met de versnellingsbak.
De Baleno die ik nu gekocht heb, uit 1998, heeft dit probleem niet, maar ik vindt dat hij in de tweede versnelling meer geluid maakt als in de andere versnellingen. Deze Baleno heeft 70.000km gereden. Dat geluid in de tweede versnelling heeft de Baleno uit 1997 trouwens ook gemaakt sinds ik 'm gekocht had, zo rond de 62.000km.
Nu heb ik op een duits forum (www.balenomania.de) gelezen dat de versnellingsbak van zowel de station en de sedan met een 1600 motor erg gevoelig is voor defecten. Kan dit iemand beamen, en moet ik me zorgen gaan maken? Ik ben absoluut geen sportieve rijder, en schakel altijd zonder te forceren, en niet bij absurd hoge toerentallen.
Ik vind de Baleno een ontzettend fijne auto, met erg veel waar voor z'n geld.

ritsjie

Geplaatst door ritsjie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

tarabeest (0) PRO, 19 jaar geleden

De sluitplaat in de versnellingsbak bij deze modellen breken de boutjes af, waardoor de secundaire as kan gaan "wandelen" in de bak.
Hierdoor zul je in het begin merken dat de versneelingspook erg veel op en neer beweegt met remmen en accelereren, daarna zal hij uit een of meerdere versnellingen kunnen schieten en gaat ook uiteraard veel kabaal maken.
Deze sluitplaat is via de deksel aan de zijkant op de bak berijkbaar door de vijfde versnelling te demonteren.
Dit is te doen als de bak nog gewoon in de auto zit.

Neusfluit (0), 16 jaar geleden

Sinds kort ben ik ook in het bezit van een Suzuki Baleno 1600, mijn versnellingspook beweegt enigzins bij het optrekken en afremmen. Ook hoor ik af en toe mijn versnellingsbak zoemen wanneer ik op- of terugschakel.

Over het bewegen van de pook weet ik niet tot in hoeverre dit normaal is. Het zoemende geluid lijkt erg op de lagers uit de bak. Is dit een veel voorkomend en structureel probleem? of op te lossen met "kwaliteits"-lagers? Verder een erg goede en fijne auto.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Het zijn idd geen versnellingsbakken met een lang leven.
Tarabeest heeft gelijk met die secundaire as, maar ook lagerwerk komt eerder als normaal.
ik weet ook niet of er sterkere lagers inkomen als de bak uit elkaar gaat of dat tie gemodificeerd word.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.