Suzuki Samurai: distributieriem

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: G13A

Na monteren van nieuwe distributieriem en spanrol, jankt de motor bij laag toerental. Kan het zijn dat de spanning van de riem verkeerd is afgesteld? Wie helpt?

fvands

Geplaatst door fvands (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Samurai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja dat zou zeker kunnen zeker als het daarna gekomen is ik zou eerst de riemen er af halen dan kun je luisteren of het er dan nog is dan weet je of het in de distrubutie of in iets anders zit.

groetjes jan.

fvands (0), 14 jaar geleden

Jan. Moet je de spanner voorspanning geven? Dus op spanning zetten? Ik heb de spanner op volle druk gezet als je begrijpt wat ik bedoel. Bedankt alvast

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ik weet niet hou deze spanner er uit ziet.
dus dat kan ik je niet melden alleen als je schrijft op volle spanning lijkt me dat niet goed.
heeft deze spanner geen afstel punt.
zo niet vraag eerst de goed informatie voor dat je gaat rijden want als de boel testrak staat is dat niet goed.

groetjes jan.

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens autodata zou het zo moeten:[url=http://img33.imageshack.us/i/picture031....][img]http://img33.imageshack.us/img33/3014/pi...[/img][/url]

fvands (0), 14 jaar geleden

Geweldig deze instructie! Ik ga de boel nog eens open maken en opnieuw instellen. Mijn Engelstalige instructie was erg onduidelijk. Bedankt. Ik laat later nog wel eens horen hoe het is afgelopen.

fvands (0), 14 jaar geleden

Heb dus opnieuw de boel open gemaakt en gecontroleerd of er iets verkeerd was gedaan door mij. Dit bleek toch niet het geval te zijn.
Wel was er vroeger van het deksel over de distributieriem een boutje afgebroken. Dat had ik maar zo gelaten, want het was al jaren goed gegaan zo.
Bij het monteren is de boel kennelijk toch iets anders gaan zitten en liep poelie op de krukas aan tegen deze kap. Dat gaf denk ik het geluid.
Iets wegvijlen van de kap is de oplossing geweest.
Maar het was nu wel prettig de operatie (amateur) te kunnen doen met een goede beschrijving van hoe het moet.
Nogmaals bedankt.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

die spanner moet echt niet op volle druk gezet worden dan zit die riem veel te strak en loopt ie kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Samurai of stel zelf een nieuwe vraag.