Suzuki Baleno: koppeling probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb het volgende probleem met mijn Baleno uit '96:

De koppeling heeft bij het opkomen echt GELIJK zijn aangrijpingspunt, dus helemaal onderin. Als je hem ook maar iets te snel laat opkomen, slaat hij dus gelijk af. Bij andere autos is dit "traject" veel langer. Bij de garage zeiden ze dat het om een hydraulische koppeling ging, en dus niet afgesteld kan worden. Is dit zo, en zo ja, is er dan een andere oplossing voor?

Alvast bedankt!

Oboema

Geplaatst door Oboema (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 18 jaar geleden

heeft de auto dit al altijd gedaan ?

bij een hydraulisch systeem is er niks aan af te stellen.

Stefan

Oboema (0), 18 jaar geleden

Ik heb hem pas een paar maanden, dus weet niet of hij dit altijd heeft gedaan. Maar goed, als de Baleno inderdaad een hydraulische koppeling heeft, en er niets aan valt aftestellen, houdt het op.
Bedankt voor je reactie!

tarabeest (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt deze zeker afstellen bij het pedaal.
Het kan ook dat er lucht in het systeem zit dus eerst effe ontluchten.
Afstellen gaat doormiddel van het stangetje dat van de pedaal naar de cylinder gaat het contramoertje los te draaien met een 12 mm sleutel en dan het stangetje zelf uitdraaien.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=tarabeest]je kunt deze zeker afstellen bij het pedaal.
Het kan ook dat er lucht in het systeem zit dus eerst effe ontluchten.
Afstellen gaat doormiddel van het stangetje dat van de pedaal naar de cylinder gaat het contramoertje los te draaien met een 12 mm sleutel en dan het stangetje zelf uitdraaien.[/quote]
lucht in het systeem? dan zijn problemen! waarschijnlijk een lekkage dan heeft ontluchten ook weinig zin? (dweilen met de kraan open noemt men dat) het probleem bij de wortel aanpakken lijkt mij de juiste oplosing.

paul,

Oboema (0), 18 jaar geleden

Ok! Ik ga het proberen.
Bedankt voor de tips!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.