Suzuki Swift: Lekkende radiateurslang (vervangen)

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: G13a

Hallo allemaal,

Mijn Swiftje heeft een lekkende radiateurslang (bovenste). Deze is door de wegenwacht voor een tijdelijke oplossing met tape dichtgemaakt zodat ik in ieder geval naar huis rijden kon.
Nu heb ik al geinformeerd bij een Suzuki dealer (woerden) wat een nieuwe kost, maar die is bijna niet meer te krijgen, behalve via een rechtstreekse aanvraag bij de fabriek. Hij schijnt al 2 jaar niet meer in heel Nederland door een dealer verkocht te zijn.
Ze vertelden me ook dat ze eventueel voor een alternatieve oplossing konden zorgen, maar dan moest ik wel even langskomen zodat ze er naar konden kijken.

Ik vraag me alleen af, zo'n lekkende radiateurslang, dat komt toch wel vaker voor? Waarom wordt deze dan niet meer verkocht? Of is zo'n slang gemakkelijk met iets anders te vervangen ofzo? Ik ben een leek, maar als ik zo een beetje rondkijk op 't forum dan kan er behoorlijk wat druk op zo'n slang komen te staan, dus zomaar iets zal neem ik aan ook niet echt werken.

Kan iemand me er iets meer over vertellen? Is het te doen om zoiets zelf te vervangen, zonder dat je de beschikking hebt over een brug? ('t Gaat dus om de bovenste radiateurslang.)

Nou, ben benieuwd! Mooie site dit, een schat aan informatie voor een leek als ik.

zekharyahu

Geplaatst door zekharyahu (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

nou ga eens naar de automateriaale zaak en geef je kenteken op en kijk wat die voor je kunnen doen en misschien hebben die ook een alternatief.
deze bovenste radiatuerslang kun je zelf best wel vervangen hoor.
en het is niet verstandig om met deze gerepareerde slang teblijven rijden.

groetjes jan.

twiede (0), 15 jaar geleden

[quote=jan T]nou ga eens naar de automateriaalzaak en geef je kenteken op en kijk wat die voor je kunnen doen en misschien hebben die ook een alternatief.
deze bovenste radiateurslang kun je zelf best wel vervangen hoor.
en het is niet verstandig om met deze gerepareerde slang te blijven rijden.

groetjes jan.[/quote]
Helemaal mee eens.

Maar probeer achter de oorzaak van de kapotte slang te komen: gewoon een slechte slang, braam op aan-
sluitstuk van radiateur, uitwendige beschadiging?

Als je hem zelf vervangt, plaats dan gelijk nieuwe slangklemmen en vul de radiator en ev. expansievaatje met
koelvloeistof bij.
Beter is het om de koelvloeistof eens helemaal te vervangen.

RON

zekharyahu (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor het antwoorden! Heb gebeld met een automaterialenzaak, maar konden niet echt zeggen of ze een alternatief hadden. Moest ik toch maar even langskomen met de slang zodat ze er een passende bij konden zoeken. Dat maar doen, denk ik.

Wat betreft de oorzaak vermoed ik dat het een slechte slang is. Ik betwijfel of hij wel eens vervangen is (1988). Ook twiede bedankt voor de tips.
Eigenlijk heeft het beestje over het geheel genomen een goede opknapbeurt nodig…

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

ja hoor gewoon langs gaan en kijken of je een beetje passende slang hebben.
en als je hem los hebt dan even de toestand van de flensen bekijken maar ik ga ervan uit dat het gewoon ouder dom van de slang is hoor.
en net zo alsron zegt nieuwe klemmen en koelvloeistof.
sukses ermee.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.