Suzuki Swift: Vaag olie verbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Beste mensen,

Ik heb een Suzuki Swift 1.3GLS uit 1999 en deze heeft al geruime tijd een vaag probleem waar mijn garage geen antwoord op weet. Het zit zo dat mijn autootje af en toe een sloot olie verbruikt, en dan weer een hele tijd niet. Het kan zo zijn dat ie in +/- 2000km 1 liter olie verbruikt, en daarna ineens +/- 2000km helemaal niets tot zeer weinig. Nou heb ik zojuist eens onder de motorkap gekeken om mijn olie te peilen (morgen een wat langere rit) en daar zag ik dat daar waar een slang uit de kleppendeksel komt het daar nat is van de olie. Maaarrrrr, er zijn geen sporen op mijn (vaste) parkeerplaats van olie. Ook is de rook uit de uitlaat niet blauw.

Hij heeft intussen 130k gelopen en loopt verder over het algemeen als een trein. Heel af en toe wil hij wel eens wat minder optrekken, voorals als de airco aanstaat, maar over het algemeen loopt ie prima. Altijd goed gedaan overigens.

Alvast bedankt voor jullie moeite

Antoine1980

Geplaatst door Antoine1980 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

dat is een vreemd verhaal het zo kunnen dat als hij geen olie gebruikt je dan juist kortere stukken rijdt waardoor er benzine bij de olie komt terwijl als hij het wel gebruikt juist lange stukken gereden heeft.
het is maar een idee hoor het wil helemaal niet zeggen dat het zo is maar denk er is aan of het bij jou het geval is is het niet zo vergeet het dan gewoon.

groetjes jan.

Antoine1980 (0), 16 jaar geleden

Hallo Jan, bedankt voor je reactie!

Nee, ik denk niet dat dat iets zegt. Het probleem is er dan wel dan niet. Ik rijdt elke dag via Eindhoven naar Veghel, dus dat is stadsverkeer en 2x 15km snelweg en dan is het probleem er wel, en dan weer niet. Ook bij lange ritten de ene keer wel en de andere keer niet. Dus ik denk niet dat het daar iets mee te maken heeft.

Het maffe vind ik is dat je er helemaal NIETS aan merkt, hij lijkt niet (veel) te lekken (op die vettigheid op de kleppendeksel), er komen geen blauwe walmen uit, er zit geen troep in het koelwater reservoir...

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nou uitwenidige lekkage heb je niet dan zal hij het dus verbranden maar het is vreemd dat hij het niet altijd doet daar heb ik dus geen verklaring voor dus misschien dat iemand anders nog een idee heeft.

groetjes jan.

twiede (0), 16 jaar geleden

Antoine,

Kijk eens naar je carterventilatie.
De slangen moeten schoon zijn en het carterventilatielklepje moet goed gangbaar zijn.

RON

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.