Suzuki Baleno: lichte trilling bij het optrekken

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hoi,

Heb een gave Baleno Estate met maar 50.000 op de teller gekocht (NAP gecheckt) en rijdt uitstekent. Hij heeft een verleden dat ie weinig km heeft gemaakt en is lett. van een oud iemand geweest ( geen verkopers praatje; het klopt).

De motor en de versnellingspook trilt enigzins ( schokken is te zwaar gezegd) bij het optrekken in de eerste en de tweede versnelling ( rond de 2000 toeren). Hij loopt stationair als een zonnetje. En verder absoluut geen problemen; de motor is vrij rustig, alleen hij is wat sloom. De auto is in andere opzichten in perfecte conditie, alleen dat "trillen". Bij snel optrekken merk je het niet. Of de motor nu warm is of koud, het blijft ligt trillen bij het optrekken.

Heb zelf het idee dat de koppeling het probleem is. Vette koppeling? Hij schakkelt wel vrij soepel.

Edwin2623

Geplaatst door Edwin2623 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Verglaasde koppeling, waarschijnlijk een beetje verziekt door die oudere persoon.
Vaak trekken die met flink slippende koppeling op.
Vervangen is de remedie.

Edwin2623 (0), 16 jaar geleden

moet de complete koppeling vervangen worden?

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Ik vrees van wel, wil je van het probleem af zijn.

Edwin2623 (0), 16 jaar geleden

Naar de dealer suzuki-dealer/garage geweest. Het blijkt een de homokineet te zijn, die wat "vast" zit. De koppeling is prima in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.