Suzuki Baleno: Schakelprobleem Suzuki Baleno 1.6 Sport

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

ik heb zaterdag een baleno sport gekocht ( particulier ) met 52000NAP kilometers!.

Nu heeft mn vader erin proefgereden en de auto goed verklaart. Logisch ook want het probleem wat zich voordoet komt voor bij de volgende manier van rijden. ( en hij heeft de auto op een normale manier bereden tijdens het proefrijden dus vroeg genoeg opgeschakeld! )

Wanneer de auto in zn 1 doorgetrokken word boven de 4500rpm (35+km/h) en dan naar 2 word geschakeld komt er een schaaf geluid uit de bak. Dit komt ook voor wanneer de auto van 3 naar 2 word teruggeschakeld bij snelheden van 50a60km/h en daar boven ( auto kan 100 in zn 2 ).

Verder schakelt de bak probleemloos. OOK VAN 1 NAAR 2 Bij snelheden benenden de 35km/h!. en terug van 3 naar 2 bij snelheden beneden de 50a60km/h.

Wie o wie heeft een oplossing voor dit probleem of herkent het omschreven probleem? ( volgens de verkoper was de bak 100% in orde! ).

Wat kost eventueel het reviseren van een bak of de aanschaf van een al gereviseerde bak?

Met vriendelijk groet,

Wouter

wouterhil

Geplaatst door wouterhil (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De synchromeschring van de tweede versnelling is versleten. Bij lagere toerentallen van de assen werk deze nog wel maar als je op of terug schakeld met hogere snelheden schiet deze te kort in de goede werking.

Hans

wouterhil (0), 16 jaar geleden

Beste Hans,

Allereerst hartelijk dank voor je reactie.

Wat gaat dit grapje kosten? of hoe moet het vervangen worden? is hier een complete rivisie voor nodig.?

Ik hoop wat van je te horen.

Met vriendelijke groet,

Wouter

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

De synchromeschringen kun je vervangen door de versnellingsbak uit elkaar te halen. Wat de kosten zijn is moeilijk te zeggen dat ligt er aan wat je dan nog meer tegen komt aan lagers en/of tandwielen die beschadigd zijn. Informeer eens bij een dealer of dit een gekend probleem is,soms is er een oplossing zoals andere olie o.i.d. ik de versnellingsbak te doen.

Hans

wouterhil (0), 16 jaar geleden

Okeej,

Mn broer is inmiddels met de baleno langs de suzuki dealer voor een prijsopgave.

Bedankt voor je informatie.
Wouter

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Wouter,

Laat even weten hoe het verder gaat.

Gr Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.