Suzuki Liana 2004: Multiriem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: M16A, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 78

Goedemorgen, ik heb het volgende probleem, de multiriem slipt want de stuurbekrachtiging valt met regelmaat uit. De multieriem maakt ook veel lawaai ook als de stuurbekrachtiging het wél doet. Recent zijn de dynamo, het riempje, en de multiriem ( voor de 2e keer) vervangen. Auto laadt verder goed bij. Als de airco ingeschakeld wordt maakt de riem nog meer lawaai. De laatste keer is de multiriem op de snelweg geknapt. Opvallend is wel dat de krukaspoelie erg heet is, de spanrollen hadden allemaal zwarte aanslag vd riem. Alle rollen lopen wel vrij en zonder speling. Wat zou toch de oorzaak kunnen zijn?

Marcg60

Geplaatst door Marcg60 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Liana? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JGC (30), 2 jaar geleden

Je krukaspoelie heeft een stuk rubber als demping, grote kans dat het rubber gaar is en gaat slippen. Zet eens een streepje op binnenkant en buitenkant poelie en controleer het na een ritje, als de lijntjes verschoven zijn tov elkaar ben je toe aan een nieuwe poelie.

bert klein (80) PRO, 2 jaar geleden

In ieder geval je hebt slip op de multiriem, gebruik in ieder geval een originele riem OE, geen vergelijkbare riem, controleer de multieriempoelie,s op slijtage op de V groef voldoende draagkracht heeft, te controleren met een multieriemkam of met een nieuwe riem of de kamgrip voldoende is.
Mocht de riem toch slippen dan heeft de poelie die het warmst wordt de meeste slip,meestal de kleinste poelie,ga bij je zelf te rade welk component een nieuwe poelie heeft verkregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Liana of stel zelf een nieuwe vraag.