Suzuki Jimny: piepend geluid bij achteruitrijden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Sinds kort merk ik een piepend geluid op bij het achteruit rijden. Dit eigenlijk als ik de koppeling los. Dit geluid is er ook als ik over een oneffenheid rijd op de weg. Weet eventueel iemand wat dit probleem kan zijn?

Alvast bedankt!!

VLMcar

Geplaatst door VLMcar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Jimny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

limbra (485), 11 jaar geleden

Het eerste waar ik aan denk is dat de remschoenen net een beetje slepen (niet helemaal vrij komen bij het achteruit rijden ) en dus het piepgeluid veroorzaken,

of rubbers van de wielophanging / veersysteem is ook een mogelijkheid.

als je over een oneffenheid rijdt op de weg is het geluid er dan alleen bij het achteruit rijden , of ook als je vooruit rijdt ?

Welke richting hoor je het geluid vandaan komen , is dat vanaf achteren of toch miss. vanaf de voorkant ?

(een geluid beoordelen vanachter de p.c. is natuurlijk niet makkelijk , aangezien we het zelf niet kunnen horen , dus bovenstaande zijn eventuele mogelijkheden).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Jimny of stel zelf een nieuwe vraag.