Suzuki Swift 1992: Problemen met schakelen

Bouwjaar: 1992

Het probleem is dat sinds een week de pook zeer moeilijk in en uit z'n 1, 2 en 3 te krijgen is. Vooral bij het terug schakelen gaat dit erg stroef. Soms gaat het wel goed en soms weer niet.

Kan dit komen door het koude weer of moet ik vrezen dat er een hoge garage rekening aan zit te komen. (die waarschijnlijk de waarde van m'n Swiftje overstijgt).

Groeten Michel


Ik had dit probleem weleens eerder maar dan met het schakelen van 2 naar 3.

Michel7740

Geplaatst door Michel7740 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ronny10459 (0), 19 jaar geleden

probeer eerst de koppelings kabel bij te stellen , als de koppeling niet helemaal vrij komt gaat het schakelen ook moeilijk.door het koude weer is de olie ook dikker dit kan ook het probleem zijn (zit er wel genoeg olie in ?) verder denk ik aan de synchromesh ringen in de versnellings bak deze kunnen versleten zijn .er zullen dan nieuwe in moeten of je gaat op zoek naar een ruil versn.bak. als je swift verder nog goed is
is het wel de moeite waard om er een ruil bak in te zetten
sucses

Michel7740 (0), 19 jaar geleden

Je hebt gelijk Ron. Ik heb er iemand naar laten kijken en die zag dat de schroef aan de koppelingskabel aangedraait moest worden. Nu schakelt de Swift weer beter dan ooit.
Bedankt voor de tip.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.