Suzuki Alto: Remschijven vervangen

Bouwjaar: 1988

Hoe de voorste naven te demonteren om de schijven te kunnen vervangen, speciaal gereedschap (poelietrekker) nodig?

Cor1795

Geplaatst door Cor1795 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Eerst grote moer aandrijfas verwijderen,dan komplete remklauw losnemen met 2 bouten M17, daarna met een slagtrekker naaf en remschijf demonteren, de rest wijst zich vanzelf.

Cor1795 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties, wil nu zelf een "poelietrekker" maken gebruik makend van 2 van de 4 bouten van de naaf, ben wel benieuwd welke draadsoort dit is, in ieder geval geen M10, mogelijk M10 fijne draad of 3/8". Wie weet hierop het antwoord ?

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk M10x1.25

Cor1795 (0), 19 jaar geleden

Ben nu zo ver dat in nog de naaf moet verwijderen, dacht dit te kunnen doen door middel van een poelietrekker afgezet tegen de steekas maar die kun je er gewoon met de hand uithalen. Heb nu echt geen idee hoe dit in elkaar steekt. Zou iemand dit met een paar schetsen kunnen verduidelijken?

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Naaf zit nog vast in de lagers, slagtrekker op wielbouten vastmaken, hierna met de slagtrekker naaf en remschijf verwijderen, hierna kun je de naaf van de remschijf losnemen met de 4 bouten sleutel 14mm.

Cor1795 (0), 19 jaar geleden

gosse, klopt het dat een slagtrekker een schuivend deel is met een bepaalde massa die ik via een tussenstuk bevestig aan de wielbouten en dan met een bepaalde kracht naar "buiten" schuif/sla? moet je overigens de wielophangong hier nog enigzins bij ondersteunen/vastzetten?

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat je schrijft over de slagtrekker is helemaal correct.Wielophanging kan gewoon zo blijven.Naaf kan soms erg vastzitten in de lagers. Je kunt ook de komplete behuizing demonteren, maar dat is lastiger want dan moet je persen, en dan moet je de behuizing ondersteunen.succes

Cor1795 (0), 18 jaar geleden

Zo dat zit er op!
Strak advies gosse!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.