Suzuki Alto 1994: tikkend/kloppend geluid

Bouwjaar: 1994

laatse tijd heb ik steeds meer last van een tikkend/kloppend geluid bij gas los laten in vooral 2e en 3e versnelling. dus zeg maar als ik de auto laat afremmen op de motor. naarmate de auto langzamer gaat rijden neemt de frequentie van het tikken af, dus gelijk na gas los laten snelle tikgeluiden die vervolgens minder worden dus. ik heb het ook als ik bijvoorbeeld opschakel van 2 naar 3 en dan hoor ik het tikken als ik de koppeling op laat komen. bij koppeling indruken of bij doorrollen in zijn vrij hoor ik niks. sturen naar links of rechts heeft voorzover ik heb opgemerkt geen invloed. iemand een idee waar ik het moet zoeken?

luigi6711

Geplaatst door luigi6711 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het een fel tikkend geluid is , dan zou dit kunnen duiden op speling van de nokkenas in zijn behuizing, hier worden geen lagerschalen gebruikt.Komt door te rijden met te weinig olie of door een slechte kwaliteit olie waardoor oliekanalen verstopt raken.

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

tnx gosse, maar betekent dit nou dat de nokkenas naar zijn gallemiese is? olie die erin heeft gezeten is altijd 15w40 van shell of mobil geweest. heb wel een keer een tijdje rondgereden met laag olieniveau, bleek uit controle opeens, maar nooit onder het minimum op het peilstokje.

gosse3817 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Luigi,Ik weet het niet zeker dat,dat het is .
Maar als je veel gas geeft en dan het gas loslaat en het is een fel tikkend geluid dan zou het zomaar kunnen zijn.
Andere cil-kop, nokkenas is misschien nog wel goed, maar voor de zekerheid beide vervangen.grtz gosse

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.