Suzuki Vitara: Stotterende Vitara

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo specialisten,
Mijn pas aangeschafte Vitara (2.0 16v) houdt nogal in bij koude motor en stottert bij continue rijden (bv. 50km/u in 3e versnelling; motor +/- 3000 toeren).
De garage heeft de onsteking nagekeken en de bougies vervangen maar dit gaf geen verbetering.
De auto heeft de afgelopen 2 jaar zeer weinig km's gelopen en soms erg lang stilgestaan. Daarom is er een reinigingsmiddel aan het brandstof systeem (flesje in de tank) toegevoegd om het systeem te reinigen maar tot nu toe merk ik daar weinig van.
Heeft iemand nog een ander idee waar deze storing vandaan kan komen en hoe lang duurt het voordat zo'n reinigings-flesje z'n werk gaat doen?
Ik heb best wel wat verstand van motoren e.d. maar aangezien alles electronisch is, is er maar weinig af te stellen aan deze motor.

Wie weet een oplossing?
Alvast bedankt voor de antwoorden

Rick9740

Geplaatst door Rick9740 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jhessels (0) PRO, 17 jaar geleden

beginnen met hem aan de test kast zetten. Dan verder zoeken. Doe dat bij een garage die meer kan dan alleen codes uitlezen. Sommige sensors die niet helemaal een juist signaal afgeven hoeft namelijk niet direct een storingscode te geven.

Rick9740 (0), 17 jaar geleden

De auto is in onderhoud bij een officiele Suzuki dealer, daar heb ik hem ook gekocht.
Ik neem aan dat zij toch meer kunnen dan alleen de fout codes uitlezen.
Overigens houdt de motor koud nog steeds erg in.
Het stotteren is vooral bij +/- 3000 toeren, zowel koud als warm. Bij meer toeren loopt de motor weer goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.