Suzuki Alto: Verwarming doet niets!

Bouwjaar: 1982

Ik heb een probleem met m'n Alto uit '82. De verwarming doet (nagenoeg) niets! Vreselijk met dit weer! De temp. meter loopt wel netjes op en ik heb het idee dat de motor wel op temperatuur komt. Wel heb ik ongeveer een halfjaar geleden een lekke radiateur gehad. Ik heb toen (via de vuldop bij de radiateur) vul-vijlsel aan het koelwater circuit toegevoegd, misschien kan hierdoor een verstopping ontstaan zijn.

infolas

Geplaatst door infolas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

raymond brouwer (0), 19 jaar geleden

hallo. ik weet niet of je je zekeringen al hebt gecontroleerd. ik had laatst het zelfde met mij swift. heb een zekering vervangen en er nog een bij in gedaan die miste en toen deed die het weer. hoop dat dat het is.
groeten

infolas (0), 19 jaar geleden

Bedank voor je antwoord. Ik vraag me alleen af of dit het probleem oplost. De ventilator werkt namelijk wel en volgens mij maakt de verwarming gebruik van het koelwater van de motor. Wellicht is er iemand die mij meer kan vertellen over de werking van de verwarming in een Alto

vitara (0) PRO, 19 jaar geleden

contoleer eeerst als bijde kachel slangen wel warm worden en als de kachel kraan wel open gaat.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

De verwarming maakt idd gebruik van je motorkoelwater, in de motor zit een pomp die het water rond pompt, door je motor en door je kachel(radiator).

1. je waterpomp is stuk, maar dan zou je motortemp ook erg oplopen.
2. de kachelradiator zit verstop, kanje voelen door de beide slangen te voelen zoals vitara hierboven ook zegt. Als ze beide warm zijn is het goed.
3. er blijf een klepje hangen in je kachelsysteem. Blaastie wel goed op de warme stand?? dan is dat ook goed.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe gaat de handel op en neer van warm naar koud? Onder de motorkap zit de kachelkraan als je ervoor staat ongeveer in het midden tegen het schutbord. Laat iemand even de handel bedienen en kijk wat de kraan doet (is goed te zien). Verder komt het nog wel eens voor dat de bedieningskabel uit de handel schiet. Das een heeeeeleeee leuke klus om te maken, maar niet heus.

infolas (0), 19 jaar geleden

Ik ga het eens proberen. Alvast bedankt voor de info!

infolas (0), 19 jaar geleden

Allereerst bedankt voor de reacties. De kachel doet het weer!
De kabel van de warm/koud knop naar het kraantje van je kachelradiator was los. Ook zat de kachelradiator verstopt.

Koelwater afgetapt en koelcircuit schoongeblazen en alles werkt weer. Thanx!

infolas (0), 19 jaar geleden

"Was bytheway een Alto uit '92 in plaats van '82"

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Let er wel op dat de kabel er nu niet weer gemakkelijk uitschiet, als ze een keer los geweest zijn (aan de knopkant in de auto) worden ze lam en zul je er een nieuwe in moeten zetten.

Ape (0), 19 jaar geleden

Hoi,

Zie ook : http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Hans

alien (0), 19 jaar geleden

had ook problemen met mijn verwarming in mijn suzuki alto 1.0 1996. werd maar niet warm, de temperatuurmeter liep wel op. BIJ DE GARAGE HEBBEN ZE DE KACHELRADIATEUR DOORGESPOELT, HET IS NU LEKKER WARM IN DE AUTO. kosten ¤ 25,34 koelvloeistof ¤ 1,54. dus dat valt nog wel mee. hoop dat je er wat aan hebt. groeten alien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.