Suzuki Baleno: Vraagje over uitlezen storingscode

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Heb een vraagje over de uitleescode.
Er staat dat je een draad moet plaatsen tussen 2 contacten van de diagnose stekker om de storingscode uit lezen als deze aanwezig is, alleen is mijn vraag is dit een gewone overbrugging of een speciale draad met eventueel een weerstand,diode of iets dergelijks.

Alvast bedankt.

jfschwag

Geplaatst door jfschwag (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

thom3108 (0) PRO, 14 jaar geleden

meestal doe je dat met een diode tester,

jfschwag (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb inmiddels via de overbrugging de diagnose knippertest uitgevoerd en blijkt dat hij code 21 aangeeft (TP sensor). Deze heb ik doorgemeten en kan niets noemenswaardig vinden aan de weerstandswaarde, omdat ik niet weet wat de waarde moet zijn bij stationair en volledig gas geopend.
Wat ik wel raar vind is waarom start de auto dan zo raar bij koude start (lijkt te verzuipen of zoiets), terwijl als ik deze dan afzet en opnieuw start er niets aan de hand is en de auto ook niet afslaat of iets dergelijks tijdens het rijden, stationair loopt de auto trouwens prima (900 toeren) en vertoond geen fluctuaties in het toerental.

Terwijl ik bezig was heb ik ook even de IAT sensor gemeten en deze reageert goed op temperatuursverschillen.


Iemand enig idee hierover, klant zit een beetje omhoog hiermee en ik zit met handen in het blonde haar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.