Suzuki Alto 2002: Vreemd geluid (sinds losdraaien twee schroeven versnellingsbak)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 16V

In een poging om olie bij te vullen in de versnellingsbak hebben we twee schroeven losgedraaid (en weer teruggedraaid!) die uiteindelijk niet de goede bleken te zijn. Sinds deze operatie komt er een nieuw, vreemd geluid uit de 'motor', vanaf 60km/h (hoorbaar tot zeg 100km/h), moeilijk te omschrijven maar relatief laag in toon, trillend-achtig, schrapend-achtig, ronddraaiend-achtig. Mijn vraag is, zou iemand dit kunnen verklaren wat dit geluid is, en zou er een verband kunnen zijn tussen dat geluid en het los en vast draaien van deze schroeven, of is het puur toeval dat dat geluid sindsdien te horen is? (En zou dat nog te repareren zijn...?)

Één schroefje/boutje was heel kort (1 cm) zat vrij hoog op de versnellingsbak, op een diagonaal naar beneden hellend vlak dat georiënteerd was naar de achterkant van de auto. Wat opviel bij dit eerste boutje was dat het leek alsof er aan de binnenkant van de opening een ringetje zat. De tweede schroef/bout was flink langer (zeg 3cm) ook georiënteerd naar de achterkant van de auto, maar op een verticaal vlak. (Zie bijgevoegde foto voor de locatie van deze twee boutjes)

Heel veel dank.

AltoFan

Geplaatst door AltoFan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (355) PRO, 9 jaar geleden

Ik denk dat je de bevestigingsschroeven van het binnenwerk hebt losgedraaid...er zal nu iets in de bak loszitten.
Ben bang dat de bak open moet...

De juiste aftap en vul pluggen zie je op dit plaatje.

[img]http://i58.tinypic.com/wcepub.png[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.