Toyota Avensis Verso: Avensis verso autoradio demonteren

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik wil een bleu tooth handsfreeset monteren (parrot)
Omdat het geluid via de luidsprekers gaat en de radio automatisch onderdrukt wordt moet er een extra stekker tussen de radio en de rest.
Nu heb ik al wel gekeken, maar zie nergens een stripje oid. wat ik kan verwijderen om de radio te demonteren (standaard radio met CD speler en boordcomputer die er vanaf fabriek in zit)
Wie weet hoe ik hem eenvoudig kan verwijderen zonder alles te moeten slopen?

suc6

Gerrit

gerritB

Geplaatst door gerritB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

aaten (0), 13 jaar geleden

http://www.toyota-tech.eu/legacy/Toy/aim...

is je antwoord. Dit betreft de installatiehandleiding voor het installeren van een tns300 in een avensis verso maar geeft precies aan hoe je de radio verwijderd. Veel succes.

gerritB (0), 13 jaar geleden

Ja zo is het gelukt,

eerst dashboardkast bovenop verwijderen
dan sierstrip rond het hele stuk van radio en verwarming verwijderen.
schroef bovenaan losmaken en het verwarmingsdeel kan weg
dan 4 schroeven van de radio losmaken en klaar.
Probleem is alleen dat ze dan bij Toyota blijkbaar nog nooit van ISO connectoren hebben gehoord en er weer een radio met eigen stekkers in hebben gezet.
Dus hele spul nu eerst weer dichtgemaakt en volgende week eerst een verloopstekker bestellen.
Gaan we het dan nog een keer proberen.

bedankt voor de handleiding.

suc6

Gerrit

BasMar19 (0), 12 jaar geleden

de strips verwijderen links en rechts van de radio, dashboardkastje hoeft niet los.
Tape plakken aan bovenzijde en bv aardappelschilmesje gebruiken om aan bovenzijde los te wippen (in de spleet steken en wat kracht uitoefenen en naar je toe halen zodat de bovenkant los komt. De linkse gaat het makkelijkst, de rechtse heeft thv de aansteker een klote klem van staal zitten die lastiger is. Met beleid is het goed te doen. Voorzichtig de stekkertjes losmaken.
Hierna de midden knop van de aanjager eraf trekken, dan de schroef hieronder los. Dan kan het paneel eraf gehaald worden
Hierna de radio met 4 schroeven demonteren. Let op met lang verlengstuk met bv wat tape erin zodat de schroef niet naar beneden valt.
Radio is er daarna zo uit te halen. Let op de stekkers, die kun je beter loshalen want zijn aan de korte kant. Wees voorzichtig want je dasboard lak is zo beschadigd als je met de radio loopt te schuiven. Misschien iemand de radio laten vasthouden als je de stekkers losmaakt is een beter idee.

Er zijn standaard verloopstekkers te koop voor nog geen 20 euro. Die klik je er zo tussen. Heb het pas gedaan en achter het verwarmingspaneel kan de mute box van de parrot. Dan kun je er later nog goed bij. Let op ik moest de geschakelde plus en plus omwisselen omdat de parrot de instellingen niet onthield. Dit deed ik door de zekeringhouders van de parrot te wisselen.
Succes

Je moet Kram ISO2CAR Toyota 86180 hebben.l

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.