Toyota Avensis: wiel rechtsachter slijt onregelmatig af?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 d4d

Ik heb het probleem dat mijn auto tegen bepaalde snelheden hard begint te trillen.nu ben ik zelf op onderzoek uit getrokken en heb ik gezien dat mijn wiel rechtsachter onregelmatig is afgesleten dwz ovaal afgesleten! dus geen cuppende banden maar op een plaats op het wiel is het profiel nog voldoende en een kwart draai verder zit ik bijna op slicks rond te toeren?Wat is hiermee aan de hand.....al moet ik zeggen dat het achteraan nog de originele banden zijn die hier opliggen +100K mee rondgereden!!!volstaat het om hier gewoon 2 nieuwe banden op te leggen of zijn er andere zaken die zo een slijtage kunnen veroorzaken?zelf heb ik de speling gecontroleerd op het wiellager en ik voel niks.schokbrekers mischien??
alvast bedankt voor het meedenken!

grtjs timo

timoke

Geplaatst door timoke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo
zijn dit dunlop banden? want de verso heeft ook een bepaalt soort banden er onder gehad en die beginnen van zich zelf te cuppen. 2 nieuwe michelins er onder en het is goed

timoke (0), 13 jaar geleden

Tis ook een verso met inderdaad dunlopsloffen eronder!cuppen wil toch zeggen dat ze op het loopvlak schuin aflopen bv binnenkant is versleten terwijl buitenkant nog goed is? bij mij heb ik de wagen opgekrikt en vervolgens met het wiel gedraaid als je dan kijkt over het loopvlak dan zie je het echt op en neer gaan precies of er meerdere slagen in het rubber van de band zitten!dus nieuwe eronder en alles weer oke??of toch best eens de schokdempers laten checken?

alvast bedankt

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

cuppen is een soort van zaagtand profiel. schokdempers zijn wel goed, door te stug rubber van de dunlop banden is er te veel wrijving. andere banden gaat het beter en is het probleem opgelost.

mvg robbie f

wheels01 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je stiekem geen blokkerend rechter achterwiel tijdens het remmen?

Een vreemd slijtagebeeld na meer dan 100.000 kilometer, kan vanalles zijn.
Karkasbreuk, loslatende hechting koordlagen. Ik denk dat je gewoon twee nieuwe banden moet monteren en gewoon weer vrolijk een ton erbijzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.