Toyota Avensis: Dynamo vervangen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 VVTI

Hallo

Al enige tijd piept er iets bij de multiriem. Al een aantal keren heb ik wat spray op de multiriem gespoten maar dat hielp niet. Toen wisten ze mij bij de garage te vertellen dat de Dynamo ook niet goed meer bij laadt. Dus heb ik eens wat spray op de poelie (lager) gespoten van de dynamo, het gepiep hield meteen op, maar begon na 1 dag weer.

Mijn conclusie: dynamo met poelie vervangen (door gereviseerde). Klopt deze conclusie? Aangezien ze bij de garage al aangaven dat de dynamo niet meer goed bij laadt. En recent is de accu overleden.

Als ik dan de dynamo wil vervangen. Hoe ontspan ik de multiriem? Waar zit de spanrol? En heeft iemand nog handige tips voor het vervangen?

gr. Eric

graficer

Geplaatst door graficer (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Zou eerst eens de riem vervangen alvorens meer kosten te maken. Piepende riemen komen vaker voor en is meestal na vervanging verholpen. Dan laadspanning (laten) meten. Meten = weten. Zou jammer zijn om iets te (laten) vervangen dat niet stuk of versleten is. Wanneer de dynamo onvoldoende zou bijladen, was dat meestal al wel merkbaar geweest middels een lege accu.

graficer (0), 11 jaar geleden

Dank voor je reactie. Ik heb echter de riem vorig jaar laten vervangen door de toyotadealer. Die riem is echt nog goed.
Daarnaast heeft de dealer vorige maand de dynamo gemeten en aangegeven dat die te weinig bij laadt. Die is nodig aan vervanging toe waren zijn woorden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.