Toyota Avensis Verso: gillen en piepen D4D

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

Onze Avensis Vesso Diesel maakt elke rit een paar maal en gillend/piepend geluid rechtsonder. Lijkt een beetje op v-snaar-slipgeluid. Zeker 10 maal bij de dealer geweest maar weten het niet op te lossen. Multiriemen vervangen, een lager (bleek iets anders te zijn), turbo is eens vervangen ivm inhouden, pomp zou ook nagekeken zijn.
Komt voor bij alle toerentallen (bij lagere toerentallen beter hoorbaar); geen invloed van airco aan/uit, koud/warm, nat/droog, sturen/niet sturen.
Verbruik is wel wat hoger (1 op 12 bij zeer rustige rijstijl) maar weet niet of dat er mee te maken kan hebben.

KeesD

Geplaatst door KeesD (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

robbie f (0) PRO, 16 jaar geleden

hey hallo

dit geluid kan door de banjo bout komen op de pomp. deze vervangen voor en gemodificeerde en het geluid is waarschijnlijk weg

mvg robbie f

Michiel7811 (0), 16 jaar geleden

Dat is de zeer waarschijnlijk de lager van de spanrol van de multiriem. Het kan opzich geen kwaad. Mijn corolla ('98) had het en avensis van kennis ('00) ook. Twee mogelijkheden. Spanrol vervangen...kost ongeveer 170Euro (alleen onderdeel!). Andere mogelijkheid is lager in spanrol openmaken door stofkapjes te verwijderen en het lagervet uit te spoelen met thinner/vervangen. Dit laatste heb ik gedaan.
Het probleem is dat de dealer dit laatste niet snel zal doen. Het is te arbeidsintensief.

m

KeesD (0), 15 jaar geleden

De oplossing was in mijn geval niet de de riemen of de banjobouten maar het opvoerdeksel van de brandstofpomp. Kleine ingreep, maar bij zeer weinigen bekend, tot voor kort ook niet bij mijn Totota-dealer en de Toyoya-problem-database. 12 maal heb ik de dealer onverrichterzake bezocht..
Dank aan degenen die meedachten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.