Toyota Starlet: hoog stationair toerental

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2EL

Hallo forumbezoekers,

Toyota Starlet 1.3 dx 12 VALVE

het stationar toerental is veel te hoog, de motor loopt wel regelmatig.
in dit geval is de automatische coke niet de veroorzaker, deze heb ik al eerder op advies van een forum gebruiker met succes afgesteld, daarna heeft de auto prima gelopen ook stationair.

inmiddels geprobeerd:
De afstelschroef onder het deel waar de gaskabel doorloopt heb ik al zover terug gesteld dat deze niet meer geraakt wordt (aanslag)daarnaast zit nog een afstelschroef met een langere dunne pin deze komt ook vrij bij stationair loop.
verder heb ik de carter onluchtingsslang van de klepdeksel losgemaakt, de motor loopt dan wel langzamer en zeer onregelmatig, naar de carburatuur zuigt de slang vacuum.
opzij van de luchtfilter zit een wit potje hiervan heb ik de vacuum slang die naar de carburatuur loopt losgehaald deze zuigt ook vacuum.
de luchtfilter is licht vervuild maar ook zonder luchtfilter blijft het toerental gelijk dus te hoog.

boven in de carburateur zit die grote schuif, die kan ik handmatig iets verder dicht schuiven dan loopt de motor beter stationair.

groet, Gert

gerty

Geplaatst door gerty (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

DENSO (0), 15 jaar geleden

Ik denk zelf een vacuumlekkage

gerty (0), 15 jaar geleden

Hallo Denso
sorry voor de late reactie, maar ben net terug van 3 weken vakantie.

De toyota is inmiddels verkocht omdat de koppakking ook nog lek was, aan het hoge toerental ben ik verder niet aan toe gekomen.

bedankt voor je reactie, groet, Gerty

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.