Toyota picnic lpi lpg: lpg probleem vervolg

Ik heb helaas nog steeds problemen met het starten, auto is uitgelezen alles prima. kleppen zijn gecontroleerd staan nogal ruim i.v.m.LPG kan dat misschien de oorzaak wezen?

Tinus11473

Geplaatst door Tinus11473 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Tinus11473 (0), 18 jaar geleden

Het is Toyota picnic, een vialle LPI gas instal. De auto gaat 7 a 8 keer rond en slaat dan pas aan, voor de rest rijdt hij goed.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de injectoren van de LPI door lekken als je de motor afzet dan zal bij de volgende keer starten de motor verzopen zijn ,omdat deze op benzine start.
Het hele inlaatspruitstuk zit dan ook vol met LPG plus de benzine erbij dat gaat problemen geven.
Probeer het eens om het laatste stukje voor je de motor afzet om op benzine te gaan rijden,als je daarna start en het probleem doet zich niet voor dan weet je de oorzaak.

Hans

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet zo bijdehand om je probleem over twee draadjes te verdelen. Want op welk punt ben je nu aanbeland.

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de truc van Hans wilt uithalen moet je de stekker van de afsluiter op het koppelblok of in de tankkast lostrekken en de motor laten lopen tot die afslaat. Nu weet je zeker dat er geen gas meer in de leiding zit. De stekkers nog niet aansluiten maar eerst een start uitproberen hoe het gaat.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank je Hakeem voor de aanvulling had ik over het hoofd gezien.
Jij zit ook dagelijks in het LPG gebeuren en ik niet.

Hans

Tinus11473 (0), 18 jaar geleden

Oke Hans en Hakeem bedank voor jullie reactie en ik ga morgenavond proberen om de gas instalatie uit te schakelen.
Moet alleen nog even kijken hoe, is het mogelijk de Zekeringen te verwijderen?
Op het gasblok heb ik een soort zender gezien met een klein 3 polig stekkertje maar als ik die eraf haalt blijft die lopen het stottert wat met snel optrekken.

Tinus11473 (0), 18 jaar geleden

Ik heb gisterenavond de zekering verwijderd en nu gestart en hij slaat nu sneller aan. Ik ga dit vanavond nog een keer herhalen en kom hier morgenochtend weer op terug.

Groetjes Martin

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zitten we waarschijnlijk op het goede spoor,ik/we horen het wel.

Hans

Tinus11473 (0), 18 jaar geleden

Helaas het is nog niks, als de zekering eruit is.
Moet ik misschien de stekker bij het gasblok losmaken of heeft dit het zelfde effect? en wat doet de zenderop het gasblok die met die 3 polig stekkertje?


groetjes Martin

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee dit moet genoeg zijn,maar als de motor nu nog slecht start verdenk ik toch de temp.sensor die een verkeerde waarde door geeft naat de ECU.

Hans

Tinus11473 (0), 18 jaar geleden

Het is heel raar, maar als hij gelopen heeft dan heb je voor de rest van de dag weinig of geen last. Die temp. sensor moet die er niet bij het uitlezen eruit zijn gekomen?
Waar zit deze is het die onder de stappen motor zit?

Martin

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die sensor zit ergens in de cilinderkop of motorblok,verwar hem niet met de temp.zender voor het metertje op het dashboard.
Soms komt niet alles te voorschijn met uitlezen.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.