Toyota Picnic: Olie in bougieschacht

Bouwjaar: 2001

Bij het bougies vervangen bleek dat er olie in die schacht staat waar de bougies inzitten (in 2 van de vier).

Het probleem schijnt te zijn dat die pijpjes waar de bougies inzitten lekken waar ze in de kop geschroefd zijn. Wie herkent dit en welke pakking zit tussen die pijpjes en de kop ?
Is dit redelijk makkelijk op te lossen ?

Alvast bedankt voor je reactie.

Picnic8955

Geplaatst door Picnic8955 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bowie1404 (0) PRO, 18 jaar geleden

deze zitten in de kop geperst ,ik zou het gewoon reinigen ,meestal haalt hij het weer tot de volgende beurt

Picnic8955 (0), 18 jaar geleden

Die pijpjes zitten in de kop geschroefd. Als dat allemaal nieuw is, dan dichten de pijpjes op de cilinderkop af door middel van een konische schroefdraad. Die boel is een keer bij de officiele dealer uit elkaar geweest in verband met motorproblemen (garantie) en toen hebben ze de oude pijpjes in een nieuwe kop gedraaid zonder pakking. Ik heb de boel uit elkaar gehaald, ontvet en vervolgens afgedicht met Loctite 510 (benzine-, olie- en hittebestendig). Het was ruim een uur werk en het is weer potdicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.