Toyota Avensis Verso: navigatie/radio combinatie werk niet na lege accu

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D-4D

Ik heb hier een Toyota Avensis Verso staan. De eigenaar van deze auto had deze de hele nacht op contact laten staan waardoor de accu was leeggeraakt.
Naar de klant toe gereden, accu gedemonteerd, accu opgeladen en hierna weer gemonteerd. Na het monteren van de herladen accu ontstond er het probleem dat de navigatie/radio combinatie waarvan het beeldscherm tevens fungeert als scherm voor de achteruitkijkcamera niet meer werkte.
Althans, het enige wat het scherm nog aangeeft is: "Please insert correcht map disc." en ik vermoed dat hetzelfde daar onder staat in het Japans.
De unit reageert bijna helemaal nergens meer op. Als de auto in de achteruit versnelling word gezet reageert hij niet, en op alle bedieningsknoppen van de radio word ook niet gereageerd.
Het enige wat nog wel reageert is de knop "OPEN" om het beeldscherm vooruit te kantelen waarna de navigatie dvd en gewone cd verwijdert kan worden.

Al verschillende dingen geprobeerd:
- De spanning eraf gehaald door de accuklemmen eraf te halen.
- De accuklemmen na demontage tig aantal seconden tegen elkaar aan te houden.
- Zekeringen gecontroleerd.

Maar niks mocht baten.
De dealer is volledig onbekend met dit probleem en geeft als enige optie de unit te demonteren en de interne batterij/condensator te demonteren waardoor de volledige restspanning wegvalt in het systeem en deze daardoor reset.

Ik hoop dat een van jullie er misschien meer ervaring mee heeft en berijdt is deze te delen!
Alvast bedankt!


Autobedrijf Willem Faber

P.S.

Het gaat hier om het nieuwe systeem waar de navigatie dvd achter het beeldscherm gelokaliseerd is! Dit systeem komt mogelijk ook voor in diverse Lexus modellen!
Het is dus niet het oude systeem waar 3 cd's in een disc drive gemonteerd zitten onder de bijrijdersstoel.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/545/toyotaavensisverso.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/545...][img]http://img545.imageshack.us/img545/7963/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

willem12081

Geplaatst door willem12081 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

patrickbotten (0) PRO, 12 jaar geleden

heb dit ook al gehad met zelfde type ook avenis verso van 2005.

ook batterij gereset en blkeef deze melding geven, ook nieuwe map besteld en geen resultaat.

Bij toyota belgium bestaat er de mogelijkheid om deze te versturen naar een bedrijf die deze kan repareren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.