Toyota Avensis: Roken, verbranden olie, aanzuigen olie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 D4d CD-FTV

Hallo,

Historie van het voertuig: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

De laatste maanden rookte de auto bij gas loslaten een beetje en vooral bij remmen op de motor. Een typisch geval van verdroogde klepsteel rubbers heb ik me laten vertellen. Het olieverbruik was ca. 1 liter per 1000 km.

Een aantal dagen terug ineens grote blauwe wolken achter de auto en gelijk erna olieniveau lampje. 1 liter olie bijgevuld en nog een paar km gereden. In die laatste km'rs ca. 1 liter olie verbrand. Rookwolken ontstaan ook bij onbelast stationair draaien. Er is geen externe olielekkage.

Kent iemand dit probleem? Kan het zijn dat er nog een ander lekkage probleem is dan kapotte klepseals waardoor zo extreem veel olie de cilinders binnen stroomt? Turbo?

Iemand een idee?

Mvg,

Michiel

Michiel7811

Geplaatst door Michiel7811 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1460) PRO, 11 jaar geleden

Grote kans op overleden turbo , haal de inlaatluchtslang er eens af en kijk eens of daar veel olie in staat.
Kijk ook even of de carterventilatie niet verstopt zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.