Toyota Celica: versnellingsbak

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3s-ge

Als ik bij de autocross overschakel wil hij af en toe niet in de 2e versnelling schieten als ik dan even wacht dan schiet hij er wel in.
Als ik ongeveer stationair schakel wil hij er wel in.
Is dit speling op de bak of zijn de sygromes ringen versleten? Of is het misschien verkeerde olie?

crossauto

Geplaatst door crossauto (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Beschrijf eens je manier van schakelen . Als de hoofdas in de bak in een splitseconde van 5000 naar 3000 t/min moet gaan is daar wat tijd voor nodig . Alleen als die as tot dat toerental is afgeremd door die synchromeshring kan de mof over alles heen en wordt er opnieuw een verbinding gemaakt.
Zolang je in je handen het gekraak van die schakeling niet voelt is de ring nog goed .
Naar mijn ervaring moet je van goede huize komen wil zo'n bak de ton niet halen .
Je kan ook nog wat dunnere olie proberen , scheelt altijd wat.
Groeten.

crossauto (0), 11 jaar geleden

als ik schakel draait de motor denk ik nog 1500 toeren ik voel niet veel maar hij gaat er gewoon niet in wacht ik een seconde zodat het toerental onder de duizend is [schat ik] dat valt hij er wel in. Met grove banden is het erger dan met kleine noppen banden.
De olie is al een 10w rode olie [speciaal voor transmissie]

kaleido 1 (1715) PRO, 11 jaar geleden

Komt de koppeling wel goed vrij , plakt de plaat niet op de priseas.
Als de koppelingsplaat niet goed vrij komt blijft de motor de bak telang op toeren houden en zal het telang duren voordat de boel een gelijk toerental heeft .

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Schakelt de bak wel kraakvrij in de achteruit? Zo niet dan kan de koppeling een oorzaak zijn . Pedaalslag is goed. ,niet te veel vrije slag . Andere versnellingen gaan die wel zonder problemen?
Groeten.

crossauto (0), 11 jaar geleden

De achteruit kraakt inderdaad een beetje dus kan dit inderdaadin de koppeling liggen. Ik ga de komende tijd de bak er van voor halen omdat nu het crossseizoen voorbij is. Wat zou de beste koppelingsplaat zijn voor de cross

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.