207 bezoekers online

Volkswagen GOLF 2013: 1.2 TSI

Bouwjaar: 2013

Goedemorgen,
Sinds 3 weken in bezit van een Golf 7 1.2 Tsi en je kan het al raden, in 3 weken al wat problemen.
Bij dealer gekocht en is dealer onderhouden
6 maanden garantie erbij gekocht. Bij aflevering onderhoudsbeurt uitgevoerd
Van de 1e eigenaar kmstand 151.000 momenteel bij aankoop 149.000.

1. Sinds afgelopen zaterdag melding Oliepeil controleren. Auto stilgezet ff laten afkoelen olie gepeild en tussen min en max was het goed.
Melding was ook weg.
Gister weer een stuk wezen rijden en weer Oliepeil controleren. Auto deze keer goed laten afkoelen en ja hoor olie stond net op de min.
Ik weet zeker dat ik bij de 1e keer peilen de auto dus nog niet goed had laten afkoelen. Dealer gebeld en die zei kom maar langs zodra je tijd heb maar maak je geen zorgen er zit nog genoeg olie in de motorblok.

2. Auto blaast geen warme lucht naar binnen. Airco werkt ijskoud alleen of je nou op 23 graden of 30 graden zet het voelt koud aan.

3. Als ik over drempels rij hoor je de hele onderstel kraken alsof. Niet echt comfortabel voor een auto uit 2013
4. Dashboardkastje kraakt ook hard

5. Licht en regensensor. Lichtsensor staat op auto maar denkt de hele dag dat het al avond is en blijft maar eigenlijk op 1 stand aan dimlicht.Regensensor zet ik op de stand interval maar er gebeurd totaal niks.

Dit was het wel zo’n beetje in 3 weken na aankoop

Golf015

Geplaatst door Golf015 , lid sinds 2 weken geleden

7 Reacties

0

P. Kelder, 2 weken geleden

Zelf niet gaan sleutelen gezien de auto nog onder garantie is.
Zet al je klachten en bevindingen op papier en overhandig dit aan de dealer.
Heb er vertrouwen in dat het goed komt, meer kun je op dit moment niet doen.

Grt.. Paul

0

Golf015, 2 weken geleden

Beste Paul, ik lees wel veel klachten over de zuigerveren etc als het gaat over de olieverbruik. Ik hoop dat de dealer iets daaraan gaat doen ipv het gaan bijvullen en dat ik de volgende maand of over 6 maanden als de garantie verlopen is met het probleem zit. Zelf sleutel ik niet vandaar ook dat ik bij de dealer heb gekocht. Maar 1 liter op net geen 2000 km daar moet wel iets aan de hand zijn?

0

P. Kelder, 2 weken geleden

Ik vind het olieverbruik ook fors maar men vind 1ltr olie op 1000km toelaatbaar. Voor wie dit toelaatbaar is laat ik dan maar in het midden maar ik vind het persoonlijk te hoog. Indien je de klachten binnen garantietermijn meld (doe dit wel schriftelijk bijv. per mail) dan heeft de garantie een opschortende werking mochten de klachten niet zijn opgelost binnen die 6 maanden. Dus wel schriftelijk melden anders heb je geen bewijs......

Grt. Paul

0

Golf015, 2 weken geleden

Bedankt voor je tips! Onacceptabel 1 liter per 1000 km. Ik dacht juist dat vele problemen waren verholpen met de Golf 7. Nou heb ik gelezen dat de zuigers en schraapveren ? zouden moeten vervangen worden en dan lost de olieverbruik wel op. Tfsi motoren hadden deze problemen al jaren geleden maar de Tsi ook nog.

0

Golf015, 2 weken geleden

+- 1800 km en 3 weken verder zie foto
Onderhoudsbeurt laten uitvoeren bij aflevering

0

Golf015, 2 weken geleden

Foto

0

P. Kelder, 2 weken geleden

De fotos zijn zover niet zichtbaar....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen GOLF of stel zelf een nieuwe vraag.