Volkswagen Golf IV: 1.9 tdi AHF blok tikt (110 pk)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi AHF

Hoi,

wij hebben een golf 1.9 tdi AHF uit 1999.

2 jaar geleden Bij 230.000 aangeschaft en nu ongeveer 340.000 op de teller. In maart nog een grote onderhoudsbeurt gehad bij de Volkswagen dealer. Verder rijdt de auto elke dag redelijk wat snelweg kilometers.

Bij ongeveer 260.000 is de motor begonnen met een tikje. Deze tik is inmiddels steeds sterker geworden en hij tikt nog steeds. De motor reageert verder soepel en fel.
Nu lees ik hier en daar iets over Poolse onderblokken, vervuilde klepstoters, versleten klepstoters en hiermee ook versleten nokkenassen.

Hoe denken jullie hier over? Ik wil best beginnen met één of twee flesjes Forté Motor Flush en hierna de olie verversen? Zijn er mensen die ook echt merken dat het tikken minder is geworden?
Welke olie kan ik er daarna het beste in doen? Ik wil de oude turbo ook niet beschadigen met verkeerde olie...

Alvast bedankt.

Groetjes,

Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Het ligt eraan hoe hij tikt en hoe het klinkt, film het anders even zodat wij het kunnen horen. Het zou zomaar ook de klepstoters kunnen zijn die gebarsten zijn of ingedeukt zijn maar dit is iets wat je eigenlijk moet horen om er wat zinnigs over te kunnen zeggen.

CTIS (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. We hebben besloten het te laten wat het is...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.