Volkswagen Passat: ABS-lampje en lampje remvloeistof branden

Bouwjaar: 1999

Het betreft een Passat 1.8 20V Turbo Variant uit 1999.

Uitlezen is niet of heel sporadisch mogelijk (er schijnt een blokkade te zijn). Er is geen communicatie tussen het ABS en het instrumentenpaneel wordt er dan aangegeven. De lampjes zijn in de ochtend heel af en toe uit. Rij je een stukje (paar kilometer) dan springen ze weer aan. De remvloeistof is mooi op peil. De sensoren zijn gecontroleerd evenals de zekeringen. Wat we te horen krijgen is dat de regeleenheid van de ABS-pomp waarschijnlijk kapot is. De dealer komt er ook niet uit. Zij vermoeden dat het instrumentenpaneel vervangen moet worden. Want zeggen ze als de ABS-pomp kapot zou zijn, zou dat hoe dan ook aangegeven worden wanneer de kast erop aangesloten word en dat gebeurt niet. Wie weet er meer?

Geplaatst door

Tboy11271 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

ik weet niet zeker hoor
maar je hoort wel vaak dat het uitlezen niet lukt door
een radio
haal de radio er eens uit en probeer het dan nog eens

fedde 0

19 jaar

Probeer bij het instellen van de comunicatie apperatuur eens een modeljaar ouder of jonger mischien lukt het uitlezen dan wel.voel je bij het remmen het abs systeem ook,mischien een abs ring gescheurt?

PIETER9040 0
badge

19 jaar

is er kort geleden aan de remmen of aandrijf as gewerkt. het gebeurt vaak dat dan de sensor iets te ver naar buiten gaat. je tikt er perongeluk tegen aan.

126 0
badge

19 jaar

rommelen aan de steker op het abs regelapparaat als je dan wel communicatie hebt dan regelapperaat vervangen

Als je hem niet uit kan lezen ligt het toch vaak aan de ECU zelf of de voeding/massa is niet in orde is.Als je wel andere componenten goed uit kan lezen dan is de K-lijn in orde.Ligt ie in ieder geval niet aan massa door bijvoorbeeld de radio.

Kan een slechte voeding of losse massa zijn.Via de gateway kan je controleren of de ABS regelunit communiceert met de andere componenten.Als deze een gateway heeft trouwens,werk namelijk bij seat.

Suc6

Alexander243 0
badge

19 jaar

De stekker vsn de ABS hebben we al schoongemaakt. Geen effect. Er is een regeleenheid besteld. Op het moment dat de lampjes even uit waren hebben we de ABS gecheckt. Deze werkte niet.

Tboy11271 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.