Volkswagen Polo 1997: ABS lampje VW Polo 1997

Bouwjaar: 1997

Sindskort brandt het ABS lampje (gele kleur) op het controle paneel van mijn Volkswagen Polo 1.6 BJ 1997. Hij brandt direct en gaat ook niet meer uit.
Ik heb de zekeringen op de accu en in de zekeringenkast (onder het stuur) gecontroleerd. Ik ben met een voellermaatje lichtjes tussen de sensoren en schijf met rechthoekige open hokjes om zo wat gruis te verwijderen, maar het heeft niet geholpen. ik heb de stekkertjes losgehaald (geen corrosie) en weer opnieuw erop gezet.
Wat kan ik zelf nog meer doen/controleren, of moet ik nieuwe (of tweedehands misschien) monteren en is dit makkelijk zelf te doen?

Ludo

Geplaatst door Ludo , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

wat je kunt doen is het systeem laten uitlezen op storing.

paul,

RDijkstra, 16 jaar geleden

Controleer de stekkers van de gordelspanners onder de voorstoelen, of verbind ze rechtstreeks (zonder stekker ertussen) door.
Kan ook de sleepringen wezen in de stuurkolom

groet Reinder

Benny1078 PRO, 16 jaar geleden

Reinder wel eerst de vraag goed lezen alvorens antwoord te geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.