Volkswagen Golf IV: achterklep slot

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: AJM, 6 bak

Hallo,

Ik heb gisteren een nieuwe achterklep in mijn auto (golf4)gebouwd. De oude klep had schade gehad en begon te roesten. Leuk klusje, ging prima. Prima totdat ik het slot wilde vervangen. Het slot is helemaal door roest aangevreten en is uitgezet. Ook de slotcilinder is niet meer los te krijgen. Daarom heb ik het slot van de nieuwe achterklep geprobeerd in te bouwen. Deze zat nog in de klep. Echter heb ik hier geen sleutel meer bij. Daarom bedacht ik dat ik het aan zou sluiten op de cv, zodat dit slot open zal gaan wanneer ik een ander slot open. Echter is de laatste keer dat iemand met een sleutel in dit slot heeft gezeten, is het slot op slot gegaan. Hierdoor staat er een palletje naar achter. Die schiet direct terug wanneer ik die naar voren duw. De sleutel van dit slot kan ik niet meer bij de sloop ophalen, want die is er niet meer. Aansluiten op de cv gaat dus niet gebeuren.

Gebeld met een garage, deze gaven als enige oplossing op basis van CC nummer een nieuwe slotcilinder te bestellen. A 75 euro.... Dan zijn alle sloten weer origineel, maar ben ik 75 euro armer. Heeft iemand hier nog een andere oplossing?
Alvast bedankt!

LennieB

Geplaatst door LennieB (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou voor die €75 gaan,het bespaart je werk en alles werkt dan weer perfect.
Als je voor dat sloopslot zou gaan en je hebt een keer problemen met je centr.vergrendeling dan krijg je je achterklep niet meer op een normale manier open.

p.s.volgens mij kun je ook dat slot kopen zonder bestellen op cc nummer,je krijgt dan sleutels erbij,die kun je dan monteren of je kunt van jouw oude en deze nieuwe 1 goed slot maken waarvan jouw eigen sleutel werkt.Maar of deze volledig te demonteren is weet ik niet zeker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.