Volkswagen Scirocco: Acuut probleem Motor zakt in toeren bij gas geven en draait niet

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Ik heb net een 2e hands Scirocco 1.6 8v GT gehaald uit 1987. Motor liep heel goed en reed ook prima. Maar gisteren op weg naar huis zakte het vermogen ineens weg en begon hij te bokken en stinken. Ik kon nog wel naar huis rijden maar moest telkens koppeling intrappen, veel gas geven en koppeling weer op laten komen en dan ging die ff weer vooruit. Als je stilstaat en je de auto op toeren wil houden dan zakt ie al verder terug en klinkt het net alsof de auto geen lucht meer krijgt. Thuis even gekeken. ik zag bij de Carburateur wel een los slangetje maar weet niet of dat al zo was en kon niet plaatsten waar deze weer terug moest. Bougies werken nog prima. Hij loopt stationair nou ook niet mooi meer en dreigt steeds af te slaan en dat doet ie dus ook als je m rustig op toeren laat komen.

Heeft iemand ervaring met dit probleem of enig idee waar ik moet beginnen met uitzoeken?

Hoor het graag :)

Geplaatst door

Fumesofnico (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Om te beginnen zoek uit waar dat slang bevestigd moet zijn!

voyager 0

10 jaar

Ja staat zeker op de planning. maar heb het idee dat het een loos slangetjes is. Kon nergens vinden of het ergens op hoorde. (heb al wel gezien dat er veel geprutst is aan de auto)

Fumesofnico 0

10 jaar

Ik heb de kap van de Carb er maar even af gehaald. blijkt mij gasklep niet meer open en dicht te gaan. Probleem gevonden dus. Weet iemand hoe dit gefixed kan worden? Nieuwe carb of is het een veertje die op de gashendel aangesloten zit?

Fumesofnico 0

10 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.