Volkswagen Passat: advies aankoop tdi 110pk

Bouwjaar: 1998

gaarne advies betreffende eventuele aankoop passat highline voll automaat 143000 km gelopen waar op te letten .

alex207

Geplaatst door alex207 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

wicher (0), 18 jaar geleden

draagarmen voor, luchtmassameter, hoezen aandrijfassen, centrale deurvergrendeling, werking turbo en misschien nog wel meer zaken.

Wicher

Fredo (0), 18 jaar geleden

Idd dat zijn de gekende gebreken. Voor de rest zeer goede wagens als ze telkens op tijd hun onderhoud hebben gehad...

Succes met de aankoop

mservot (0), 18 jaar geleden

Inderdaad draagarmen voor en centrale deurvergrendeling was bij mij ook een probleem.Maar ook de binnenverlichting en de verwarmde spiegels is niet van de beste kwaliteit.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

en niet te vergeten de automaatbak

fedde (0), 18 jaar geleden

en de spiegelverwarming

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

vergeet ook de banden niet, deze kunnen ook slijten!!

alex, de passat is een goede keus, indien deze auto naar behoren rijdt (ook schakelt) en de onderhouds-historie is bekent en is voledig, zijn er wat mij betreft geen echte redenen om niet in een passat te stappen!

feitelijk moet je met elk merk geluk hebben! kijk om je heen hoeveel passat's er niet rijden! vind het dan ook niet raar dat je er net wat meer van hoort...

paul,

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

veel techniek aan boord betekend wat meer problemen, men kan dit negeren maar koop dan een Panda bj. 1993. Wat Paul zegt is waar, er rijden er heel wat van rond en er is een gezegde "Hoge bomen vangen veel wind". Denk daarbij aan: Audi, BMW, Mercedes, Opel, Volkswagen.

vr.gr.

wicher (0), 18 jaar geleden

Ik zou niet weten wat er mis is met de automaatbak. Ik wil aan mijn 1e reactie nog wel toevoegen dat de wegligging van een passat niet om over naar huis te schrijven is. Spiegelverwarming is bij mij links al lang stuk maar dat vind ik niet zo'n punt.

Wicher

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

wat er mis is aan de vw/audi automaatbakken dat ze in verhouding met schakelbakken vlug overlijden

wicher (0), 18 jaar geleden

john
Aan welke km standen denk je dan voor wat betreft het snelle overlijden van een automaat?

Wicher

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

wicher wat jonh zegt is indd waar..

automaatbakken sneuvelen dikwijls, dit kan voorkomen bij elke kilometerstand! sterker nog na revisie zijn nog beter dan voorheen..

paul,

Fredo (0), 18 jaar geleden

Reactie op wat er in autobild stond... Allemaal goed en wel, maar kijk eens wat er in duitsland dan juist rond rijdt: idd alleen deze wagens. Moest ik duitser zijn en zoiets lezen dan zou ik een BMW kopen, want dat is dan de enige wagen die je daar ziet rondrijden en die niet in het lijstje voorkomt. Mensen, laat ons eerlijk zijn, met een 2de handswagen moet je altijd wel geluk hebben. Ik heb vroeger 2de hands wagens gehad waar ik de ene problemen na de andere had en andere wagens waarvan je verwacht dat je er geen 10 000km met zou rijden en daar rijdt je dan ongelooflijk lang nog met.

Ik vind persoonlijk de passat een goede keuze. (Zoals Paul zegt) er rijden er veel rond, dus de gebreken zijn snel gekend. Persoonlijk zou ik ook niet echt voor de automaat gaan (omwille van de gekende gebreken) maar in hoofdzaak omdat ik toch liever zelf ontkoppel en schakel (maar dit is mijn persoonlijke keuze).

succes

wicher (0), 18 jaar geleden

Frederik
Wat zijn de gekende problemen met de automaat dan? Kwestie van de klok en de klepel soms? Ik heb er zelf geen enkel probleem mee en vind het zalig rijden. Het nut van het roeren in het bakje( wat veel mensen bovendien niet goed onder de knie hebben)zie ik niet meer zo zitten.

Wicher

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

wicher neem van mij maar aan dat als ik onzin predik dat paul kelder wel anders had gereageerd.en wat de klok en de klepel betreft.........

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

wcp..

voel je je al zo oud dan.. :---)

paul,

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

wicher..

jij hoeft je geen zorgen te maken, de meeste problemen komen voor met de tiptronic automaatbakken, mede door de electronica aan dit type bak...

1. de Klassieke automaat, met meestal vier overbrengingen en een koppelomvormer.
2. Tiptronic, in Volkswagens en Audi's: Idem als 1, maar met de keuze om handmatig te schakelen. Die functie gebruik je in de praktijk de eerste drie weken, daarna niet meer.
3. Multitronic, alleen in Audi: Een continu variabele transmissie met de keuze uit zes vaste overbrengverhoudingen die handmatig te schakelen zijn.
4. DSG, in VW, Audi, Skoda en Seat: Lijkt nog het meest op een handbak, maar dan een met twee automatische koppelingen. Is ook automatisch te rijden, maar schijnt van al deze bakken het fijnst te zijn om met de hand te bedienen. Is ook geen automaat in de klassieke koppelomvormer termen.

paul,

wicher (0), 18 jaar geleden

Kijk Paul dat zijn nog eens goede berichten voor me aan het eind van het jaar. Met de volgorde bedoel je toch dat mijn automaat bovenaan staat wat betrouwbaarheid betreft. En John D: even wat rechtzetten maar ik heb dacht ik niet gezegd dat je onzin praatte. Ik probeer altijd respect voor mijn medemens te hebben. Met de klepel etc. bedoelde ik dat mensen vaak een heel merk/onderdeel veroordelen als er toevallig een keer een minder goed exemplaar tussen zit.

wicher

fedde (0), 18 jaar geleden

bij de automaat bakken moet een paar keer de olie ververst worden wat niet altijd word gedaan

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

beste wicher, ik zal nooit het merk afkraken omdat ik er zelf in werk maar de slechte punten mogen volgens mij wel aangekaart worden en dat heb ik bij deze gedaan.

wicher (0), 18 jaar geleden

Natuurlijk john mogen de slechte punten aangekaart worden, dat heb ik eerde in dit topic ook gedaan. Op zo'n manier leren we van elkaar. Ik heb alleen tot op heden wel allerlei problemen gehad met de passat maar nog niet met de automaat, plm 170 000 km gereden.

Wicher

alex207 (0), 18 jaar geleden

Allen hartelijk dank voor de info,zal alles nogmaals op een rijtje zetten en de revu laten passeren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.