Volkswagen Passat: Afslaan en inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 5V

180.000 beurt gegeven incl vervanging distributieriem.
Bij afremmen en koppelen slaat auto nu regelmatig af. Toerental stationair valt dan ver terug en vervolgens slaat motor af.
Tevens in alle versnellingen spraken van inhouden, vooral wat hoger in de toeren (boven 4000). Max. snelheid ligt nu tussen 140-160 waarbij sprake is van inhouden. Gasklephuis is bij 165.000 vervangen.

Waar moet ik me op richten?

Groet, Jos

j.schijven62

Geplaatst door j.schijven62 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

de Dokter (0), 12 jaar geleden

Weet je zeker dat de distributie op tijd staat?
Alle vacuum slangen nog goed en op hun plaats?

j.schijven62 (0), 12 jaar geleden

Hallo Dokter,
De distributie is door garage aangebracht dus dat moet ik navragen.
Hoe weet je overigens dat ie op tijd staat?
De vacuum slangen die ik kan zien zitten goed vast.

Groet, Jos

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Als dit gekomen is na het vervangen van de distributieriem dan kan je er eigenlijk vanuit gaan dat ze deze niet juist op tijd terug gemonteerd hebben. Is vaak goed te horen als je gas geeft in z'n vrij (of tijdens rijden) en dat de motor dan zeg maar moe reageert, dus wel soepel geluid maar traag van begrip. Mocht de motor klinken als een brommer dan is er waarschijnlijk wat mis met de ontsteking. Ik zou terug gaan als ik jou was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.