Volkswagen Passat: Airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110pk AFN

Ik heb een probleem met de airco deze koelt niet goed meer naar een tijdje draaien.Systeem bevat genoeg druk en is pas nageken.Bij nameten geeft deze druk te laag.Na even zoeken oorzaak gevonden filter zat dicht met vooral ijzerslijpsel.Schoongemaakt en nu draaid de airco weer goed.Mijn vraag is nu is dit normaal dat er redelijk wat slijpsel zich in het filter bevind.Mijn garage zei n.m.l dat de compressor het aan het begeven is.Als hij het nu echt begeeft kosten 1300,- euro(systeem moet gespoeld worden plus ventielen moeten mee vernieuwd worden om de slijpselvervuiling uit het systeem te krijgen anders zal de nieuwe compressor sneller verslijten.Klopt dit verhaal?De compressor heeft nu voorzover ik weet 280.000 km meegedraaid staat n.m.l altijd aan.

Bvbd Ron.

ron9753

Geplaatst door ron9753 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

dit verhaal klopt als een bus als je alleen de compressor laat vervangen sta je straks weer met t zelfde probleem

behalve dat doorspoelen dat weet ik niet en volgens mij kun je een airco systeem niet eens doorspoelen
filter/droger zal ik wel vervangen

marwess (0) PRO, 16 jaar geleden

hoi ron

het bedrag 1300 euro is wel erg veel vind ik voor een nieuwe pomp met monteren,speolen,vullen en inspuitventiel vervangen maar een nieuwe pomp zal er wel aan komen als er zoveel slijpsel in je systeem aanwezig is en de filter/droger moet tevens weer vervangen worden

gr
martin

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Verhaal klopt Ron, airco systemen kunnen gespoeld worden met speciaal spoelolie en zal niet na 1 keer spoelen schoon zijn.
Ook dat klopt dat de filter/droger weer vervangen moet gaan worden.
De prijs is aan de hoge kant, maar ik denk dat gezien het werk e.d de garage niet gaat spoelen? want het is nooit zeker dat al het slijpsel verwijderd wordt ! er zal altijd achterblijven.
Dus zal de garage naar mijn gedachten gang geen risico willen nemen en zal de condensor en verdamper ook in de prijs zijn opgenomen.

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Oorzaak : filter/droger is niet op tijd vervangen.
Er zijn mensen die dat niet nodig vinden, helaas.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.