Volkswagen Golf IV: Airco blaast warme lucht

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 74 kW

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier. Ik heel wat berichten op dit forum gelezen maar kan niet helemaal de oplossing vinden. Mijn probleem is het volgende:

Mijn airco van mijn Golf 1.9 TDI 74 kW is er na afgelopen vrijdag spontaan mee opgehouden. Hij blaast in alle standen (1,2,3 en 4) de buitenlucht naar binnen zonder te koelen. Het gaan om een handmatige airco en geen climatronic. Wanneer ik voorheen de airco aan zette hoorde ik de motor iets zwaarder gaan draaien, dat hoor ik nu ook niet meer. Vorig jaar is de airco nog bijgevuld.

Nu lees ik allemaal verschillende dingen zoals het controleren van de zekeringen op de accu en zekeringen op plek 16 maar hier licht het bij mij niet aan. Nu wil ik graag weten wat ik kan controleren om erachter te komen wat het is. Ik ben van plan om nog langs de VW dealer te gaan om hem uit te laten lezen of naar een "airco-secialist". Ik weet echter niet waar ik deze laatste kan vinden. Kunnen jullie mij vertellen wat ik het beste eerst kan controleren alvorens ik naar een bedrijf heen stap en kunnen jullie mij vertellen wat ik het beste kan doen en naar wie ik het beste heen kan gaan? Als ik zelf het een en ander kan controleren ook graag! Ben best handig, heb alleen niet zo veel verstand van airco's.

Alle advies is meer dan welkom!!

Pulle68

Pulle68

Geplaatst door Pulle68 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

In enschede zit een dealer en ook wel een aircospecialist die monteurs met stek hebben.
Uitlezen zal niet gaan bij een golf 4 met handmatige airco maar hun kunnen het hele systeem testen want het kan verschillende oorzaken hebben dat je airco niet koelt.
Misschien zit er weer te weinig koudemiddel in ( lekkage ) of de koelventilatoren werken niet naar behoren.

Pulle68 (0), 13 jaar geleden

Bedankt, ik zal er eens naar laten kijken. Ik hou jullie op de hoogte.

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

je kan een lek hebben in je installatie.
als deze is leeg gelopen dan slaat je pomp ook niet meer aan wat het geluid verklaart dat je niet meer hoort.
ze kunnen er een vloeistof inspuiten dat oplicht onder een uv lamp waardoor ze een lek snel kunnen opsporen.
Zoals Benny Vee al zegt het kan in dit geval van alles zijn. (compressor/condensor lek/koudemiddel/filter verstopt/zekeringen etc etc etc)

Pulle68 (0), 13 jaar geleden

Nou, ik ben vandaag bij een garage geweest. De monteur begon gelijk met afpersen en ja hoor: voorin onderin was een van de twee slangen lek. Waarschijnlijk langs de schroef geschaaft die er tegenaan zit. Slijtage dus. Het was inmiddels al zo laat dat hij geen prijs voor het onderdeel meer kon opvragen. De garagehouder was namelijk zo vriendelijk om na werktijd nog even te kijken, erg fijn! Nu ben ik erg benieuwd wat zo'n nieuwe slang ongeveer moet kosten graag ook met kosten voor montage. Hij gaf aan dat alles links voor eruit moet zoals de reservoirs voor de verschillende vloeistoffen. Zouden jullie mij een schatting kunnen geven voor de verschillende kosten? Zal later laten weten wat het nu gaat kosten.

Gr. Pulle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.