Volkswagen Polo: Airco - Climate control probleem

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1200

Hallo,
Ik heb het volgende probleem met mijn Polo Bleumotion 3 cilinder diesel 1200 uit 2011 met automatische climatecontrol. Ik heb nu 2x gehad dat mijn airco het niet deed terwijl mijn climatecontrol gewoon ingesteld stond met warm weer. De climatecontrol stond op auto 20 graden. Op het display stond gewoon AC. De airco zou het dus moeten doen. Echter hij deed niets. Ik merkte ook niet dat ik minder vermogen had zoals ik dat normaal met airco aan wel heb. De volgende rit werkte alles weer gewoon. Ik heb dit nu 2x gehad in een maand en het probleem verdwijnt nog steeds uit zichzelf. Heeft er iemand een idee waar dit aan kan liggen? Werkt het inschakelen van de airco met een relais ofzo?
Ik hoop dat iemand me een tip kan geven.
Alvast bedankt,
Frank

Pinochat42

Geplaatst door Pinochat42 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1950) PRO, 8 jaar geleden

Laat hem eens uitlezen.
Koudemiddelvulling zou niet in orde kunnen zijn.

Pinochat42 (0), 8 jaar geleden

Ik heb de auto inmiddels een airco service beurt laten geven. Vacumeren en afvullen. Dit lost het probleem echter niet op. Soms schakeld de airco nog niet in terwijl deze dan wel aanstaat. Ik ben er nu achter dat als ik de auto dan afzet en opnieuw start de airco het dan wel doet. Daarna kan hij het weer dagen goed doen. Zit er isschien ergen dan toch een relais ofzo? Iemand een idee wat het kan zijn?

southwestern (0), 8 jaar geleden

Hallo beste Pinochat,

Net wat Kaleido al eerder aangaf, even laten uitlezen.
We kunnen hier wel een hele lijst gaan opsommen, wat er mogelijk defect is, of wat er niet werkt, maar daar heeft u echt heel weinig aan.

Wilt u dan deze waslijst met onderdelen, een voor een gaan vervangen, dat lijkt mij een heel kostbaar iets worden.

Nee, het is dus echt veel beter, om de Pol uit te laten lezen.

Succes.

Met vriendelijke groet,
Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.