Volkswagen Golf V: Airco koelt wel, maar er blaast steeds minder lucht uit dashboar

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: BGU

Nu het wat warmer was vandaag kon de Airco weer aan. Ik heb climatronic.

Het volgende doet zich voor bij warmere temperaturen: Ik druk de knop in van ECON (Lampje gaat uit)

Vervolgens blaast er even koude lucht uit het dashboard, maar dit wordt langzaamaan minder, totdat er helemaal geen koele lucht meer uit komt. Ondertussen hoor ik de ventilators onder het dashboard brullen, maar er komt nergens koude lucht uit.

Als ik econ vervolgens aan zet (Dus de airco uit...) begint er wel weer lucht te blazen uit het dashboard.

Hetzelfde doet zich voor als ik de circulatiestand aan druk. Overal stopt de luchtstroom, en onder het dashboard hoor je dat er lucht wordt rondgepompt.

Ik las elders op internet dat er een temperatuursensor zit met een klein ventilatortje welke wel eens vies wordt. Waar zit deze?

Overigens na een 20 minuten rijden bleef de airco wel blazen. De temperatuur in de auto was toen al wat lager, dus dat kan ermee te maken hebben.

Dit is mij nu al enkele keren gebeurd. Wie kan hier meer over vertellen?

D3xtar

Geplaatst door D3xtar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Is de lucht in het begin dan ook echt airco koud?
En voel op dat moment even aan de aircoleidingen onder de kap rechtsvoor, 1 moet na tijdje heet zijn en de andere ijskoud.
Kan inderdaad zijn dat er een temperatuursensor stuk is. Als deze te laag meet dan de werkelijkheid dan gaat de climatronic vanzelf sprekend weer warmer blazen. Meestal gaat die van de verdamper stuk en je kan de temperaturen uitlezen met de testkast en dan zien of ze allemaal wel gelijke temperaturen aangeven.

D3xtar (0), 10 jaar geleden

De lucht is inderdaad Airco koud. De aircopomp etc lijken ook allemaal keurig te werken. Dat is ook wel te merken als de airco na ongeveer 20 minuten gewoon functioneert zoals die zou moeten... Het lijkt alsof de storing zich alleen voordoet als het echt warm\benauwd is in de auto...Juist het moment dat je de airco aan wilt hebben :)

Weet jij waar die temperatuur sensoren zitten? Zit er ook eentje ergens in het interieur?

Bedankt voor je antwoord!

TheoStek (0) PRO, 10 jaar geleden

Temp sensot zit in het bedeniengs panneel achter een klein roostertje.

Veel te lang 20 min voordat de airco werkt.

Econ schakelt de pomp uit.

Interieurfilter controleren.

En de druk in het systeem laten kijken, dit kan te maken hebben met wat je omschrijft dat het zich voordoet bij warm benauwd weer.

D3xtar (0), 10 jaar geleden

Zal de sensor eens opzoeken. Kijken of daar iets mee is.

Ik verwacht dat de auto met een paar duizend km weer voor een beurt moet. Ik laat hem dan uitlezen. Hopen dat het tot die tijd niet te mooi weer wordt :)

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

De sensor die vaker stuk gaat zit bij de verdamper. Op bijrijdersplek het paneel van de middenconsole onderaan verwijderen en dan zit hij daarachter (ongeveer ter hoogte waar je je voeten dan hebt als je op bij.rijdsers plek zit). Kwartslag en sensor is los. Maar zou eerst de waardes laten uitlezen. En idd ook de druk en de hoeveelheid gram in systeem laten meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.