Volkswagen passat 2.0 GT: airco oud en nieuw koelemiddel???

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal,

Ik heb airco in mijn auto alleen de pomp slaat niet aan, ben naar een aircobedrijf gegaan en die zeggen "waarschijnlijk is het systeem leeg en daardoor slaat de pomp niet aan"

Maar nu het schijnt dat er van dat oude koelemiddel in moet wat dus nu verboden is! en ombouwen is mij te duur daar ben ik ook maar heel eerlijk in.

Nu kwam ik bij een andere garage en die kon verloop nippels bestellen zodat ze het systeem gewoon met dat nieuwe koelemiddel kunnen vullen en eventuueel eerst testen! die nippels kosten 20 euro maar ze zeggen dat de rubbers die er nu in zitten niet tegen het nieuwe koelemiddel kunnen en kunnen gaan lekken???


Wie kan mij advies geven ik wil hem eigenlijk wel klaar hebben, maar zit niet op de ombouw te wachten. Met die nippels is het oude systeem van mij dus wel te vullen maar wat zijn voor enof nadelen??

Alvast heel erg bedankt,
Henk

Henk4384

Geplaatst door Henk4384 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

het verhaal van de dichtingen klopt. Als je een oud systeem vult met r134 gaan de dichtingen stuk en gaat het systeem lekken. Dus moet je al de dichtingsringen van het aircosysteem vervangen vooraleer je het aircosysteem vult met het nieuwe gas.

Henk4384 (0), 20 jaar geleden

hoeveel dichtingsringen zijn dat en wat kost daT? is het ook zelf te doen?

carmania2000 (0) PRO, 20 jaar geleden

zou niet juist kunnen zeggen hoeveel dichtingen het zijn, maar het zijn er wel een stuk of tien. Is zelf wel te doen maar je moet juist weten waar ze zitten.

Henk4384 (0), 20 jaar geleden

weeet iemand ook wat zulke dichtingsringen kosten en wat het ongeveer kost als ik dit laat doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.